Zet jouw duurzame of sociale initiatief op de kaart!
De gemeente Eindhoven lanceert samen met partners in de stad een nieuw online platform voor de regio Eindhoven: 040GoedBezig. Op het platform www.040goedbezig.nl worden duurzame en sociale inwonersinitiatieven en -projecten zichtbaar. Daarnaast vind je er ook andere informatie, zoals succesverhalen, het laatste nieuws en blogs, activiteiten en handige tips en links.

Naast de gemeente Eindhoven is woningcorporatie Woonbedrijf een van de initiatiefnemers van het platform. Maar ook andere samenwerkingspartners, zoals Proeftuin040 en 040energie zijn vanaf het eerste uur betrokken.

Inspireren
Mary-Ann Schreurs, wethouder duurzaamheid in Eindhoven, ziet steeds meer duurzame initiatieven die elkaars krachten kunnen benutten: "Veel initiatieven missen de schaalgrootte om meer impact te creëren, of missen net dat puzzelstukje. In wijken, op scholen, bij bedrijven en organisaties; overal kom je mensen tegen die met goeie dingen bezig zijn. Naast een complimentje aan die mensen, biedt 040GoedBezig een plek waar mensen elkaar kunnen inspireren en opzoeken om samen meer voor elkaar te krijgen."

Ambassadeurs
De al op het platform aanwezige initiatiefnemers zijn echte ambassadeurs van 040GoedBezig. "040GoedBezig is voor ons een geweldig platform om zichtbaar te maken waar al activiteiten van Adopteer een Straat actief zijn. Daarnaast is het leuk om te zien welke andere activiteiten in de buurten plaatsvinden", aldus Kees Lepoeter, initiatiefnemer van Adopteer een Straat.

Doe ook mee!
Verschillende duurzame en sociale 040-initiatieven hebben al een plek gevonden op het platform. Start bijvoorbeeld je eigen buurtmoestuin, repareer je spullen bij een van de Repair Cafés, leg zonnepanelen op je dak of adopteer je straat. Krijg inspiratie, bekijk de kaart en zie wat er zich bij jou in de buurt afspeelt. Maar steek vooral ook zelf de handen uit de mouwen door een nieuw project of initiatief te starten en deze op het platform te plaatsen. Of lever een bijdrage aan initiatieven van andere inwoners. Maak je profiel aan op www.040goedbezig.nl en doe mee!

Nudge
040GoedBezig is onderdeel van het landelijke platform Nudge. Eindhoven is de eerste gemeente in Nederland waar het lokale platform is gerealiseerd, dat mensen, ideeën en instellingen met elkaar verbindt. Kijk ook op www.nudge.nl.