In Schuttersbosch, het meest groene stukje van Stratum, werkt Woonbedrijf al meer dan 10 jaar beetje bij beetje aan vernieuwing van de wijk. Want de niet-alledaagse, houten woningen zijn na ruim 50 jaar aan het einde van hun levensduur. Een deel van de 290 woningen die er staan, vernieuwen en verhuren we. Een ander deel van de kavels verkopen we, zodat mensen hier zelf een nieuwe woning kunnen bouwen.

Beschikbaarheid van huurwoningen

Door nieuwe wet- en regelgeving mogen wij geen woningen in Schuttersbosch meer bouwen voor verkoop. Dit past bij onze belangrijkste taak als woningcorporatie: zorgen voor de betaalbaarheid en beschikbaarheid van betaalbare huurwoningen. Ook in Schuttersbosch blijven we woningen verhuren.

Verkoop van kavels gestart
Daarom verkopen we alleen kavels, waar mensen zelf een woning op gaan bouwen. De verkoop is inmiddels gestart. Op dit moment gelden hiervoor nog de voorwaarden van het huidige bestemmingsplan en de welstandscriteria. Er wordt samen met de gemeente gekeken naar nieuwe criteria en het bestemmingsplan wordt bijgewerkt. Een werkgroep van bewoners en Woonbedrijf houdt zich bezig met wijkontwikkeling en er wordt gewerkt aan een voorstel voor een beeldkwaliteitsplan. Want bewoners vinden het belangrijk dat de uitstraling en de kracht van de wijk niet worden aangetast.

Eerste kopers
De eerste kavels zijn aangeboden aan mensen die deelnamen aan deze werkgroep. Een deel van de kavels is dus al in optie. Veel van deze geïnteresseerden wonen al in Schuttersbosch en blijven graag in de wijk wonen. Ze zien het kopen van een kavel als een mooie kans om in deze wijk een woning te bouwen die beter aansluit op hun wensen.

Zoals Esther Zimmermans: "Ik wil de wijk niet uit; heerlijk die mix van jong en oud. De onderlinge samenhang is super. Hier heten de buren je nog welkom met een bloemetje als je naast ze komt wonen!"

Interesse in de kavels?
Voor meer informatie over de kavels, prijzen, voorwaarden en welstandscriteria kunt u contact opnemen met makelaar Van Engelen de Wilde, via 040-222 3 777 of info@vanengelendewilde.nl.