Twee dagen lang zijn plantenkaarten met zaadjes erin over de wijk verspreid. De kaarten zijn opgehangen aan planten die goed zijn voor vlinders. Op de kaarten staan twee manieren om groen te verspreiden in de wijk: stekjes van bestaande planten nemen en deze opnieuw planten of de kaart planten en de zaadjes laten groeien tot mooie bloemenmix. Deze actie helpt bewoners bewust te worden van de functie van verschillende soorten groen.

Biodiversiteit
In Geestenberg werken Woonbedrijf en bewoners samen aan een duurzame buurt. Samen vergroten we de biodiversiteit en we zorgen voor meer groen en goed water. Met grote projecten, zoals het hergebruiken van oude kozijnen. Maar ook juist met kleinere initiatieven die de bewoners zelf opzetten.

Wat is biodiversiteit?
Voor een goede balans in de natuur zijn verschillende soorten planten en dieren nodig. Samen vormen ze een levende natuur, die bijdraagt aan een gezonde omgeving voor de planten en dieren zelf én voor de mens. Dit is biodiversiteit. Biodiversiteit heeft veel invloed op het klimaat.