De wijk door de ogen van een hond. STUDIO 1:1 heeft de wijk Geestenberg bekeken als natuurgebied en verschillende ingrepen bedacht die de biodiversiteit in een woonwijk vergroten. Zo willen we mensen laten zien dat de tuinen en zelfs huisdieren allemaal onderdeel zijn van dat natuurgebied. We behandelen thema’s als lichtvervuiling, het vermenigvuldigen van groen en het inzetten van bewoners en huisdieren voor een groene omgeving.

Bekijk het filmpje hier.

Biodiversiteit
In Geestenberg werken Woonbedrijf en bewoners samen aan een duurzame buurt. Samen vergroten we de biodiversiteit en we zorgen voor meer groen en goed water. Met grote projecten, zoals het hergebruiken van oude kozijnen. Maar ook juist met kleinere initiatieven die de bewoners zelf opzetten.

Wat is biodiversiteit?
Voor een goede balans in de natuur zijn verschillende soorten planten en dieren nodig. Samen vormen ze een levende natuur, die bijdraagt aan een gezonde omgeving voor de planten en dieren zelf én voor de mens. Dit is biodiversiteit. Biodiversiteit heeft veel invloed op het klimaat.