Bijna een jaar hebben Ard en Laurie van Pillo Games in hun Play in Town (PIT040) met liefde en plezier kinderen een fijne speelplek geboden. Ondersteund door het Buurtcultuurfonds Woonbedrijf. Maar vanaf nu kan er niet meer gespeeld worden, want de speelhal maakt plaats voor nieuwe studenten- en stadswoningen.

Nieuwe woningen
Komende weken starten we met de sloop van de bedrijfshal aan de Vestdijk 133. Op deze plek bouwen we 38 stadswoningen en 56 studentenwoningen. De studentenwoningen zijn net voor het begin van het nieuwe studiejaar van 2017-2018 klaar en de stadswoningen eind 2017.

Tijdelijke, creatieve invulling Vestdijk 133
In de aanloop naar de bouw, vroeg Woonbedrijf aan Ard en Laurie om te zorgen voor een creatieve, tijdelijke invulling van de lege hal. Zij bedachten PIT040 en het werd een succes! Maar zij wisten ook dat PIT040 niet altijd op deze plek kon blijven. Ze hopen snel een nieuwe locatie te vinden om verder te gaan.

Koj Koning, districtsmanager Stratum bij Woonbedrijf: "Ik ben heel blij met de creatieve en vrolijke manier waarop Ard en Laurie het leegstandsbeheer hebben ingevuld en zo een positieve bijdrage hebben kunnen leveren aan de buurt. Wij wensen ze heel veel succes toe met hun verdere plannen."

Benieuwd hoe PIT040 verdergaat? Volg PIT040 op Facebook!