Vrijwilligers van IAK met bewoners aan de slag
In mei is er flink geklust en gepimpt in Drents Dorp. Medewerkers van IAK hebben samen met de buurtvereniging de handen uit de mouwen gestoken om 6 minibiebs te realiseren. Van in elkaar zetten en pimpen tot en met het plaatsen. Op donderdag 2 juni kregen de minibiebs een mooi plekje in Drents Dorp.

Een match in drie stappen
Eerst gingen de medewerkers van IAK aan de slag met buurtbewoners uit Drents Dorp om de minibiebs in elkaar te zetten. De basis voor de 6 minibiebs legden ze op deze dag. In het atelier en onder begeleiding van MA-DE werd flink gezaagd, getimmerd en geschroefd.

Daarna werden de minibiebs gepimpt met verschillende kleuren en materialen. Twee van de vier minibiebs zijn door de kinderen van de basisschool Strijp-Dorp versierd. Iedere minibieb kreeg een unieke uitstraling, passend bij de locatie waar het komt te staan.

De minibiebs hebben een plekje gekregen op de volgende locaties: IAK, Koenraadlaan, school Strijp-Dorp, op het Gelderlandplein, op het Meidoornplein, bij het pand Halvemaanstraat 108 (in de Zutphenstraat) en bij het Stairway to Heaven van Lumens.

Samen sterk!
De totstandkoming van dit project in Drents Dorp is een resultaat van verschillende partijen die hun rol in de wijk pakken. IAK, Woonbedrijf, MA-DE, Lumens Stairway, Ergon, Basisschool Strijp-Dorp, buurtvereniging SBDD en wijkonderneming Drents Dorp.

Op naar de 100 minibiebs
Samen voor Eindhoven heeft als doel om dit jaar 100 minibiebs te plaatsen in het kader van het 100 jarig bestaan van de Bibliotheek Eindhoven. Meer informatie over de minibiebchallenge vindt u op website van Samen voor Eindhoven.