De eerste bewoners van de 36 nieuwbouwwoningen in de Gerretsonhof hebben de sleutel gekregen! De woningen zijn duurzaam gebouwd en speciaal voor 55-plussers.

Ruim 400 senioren reageerden op de woningen, dus de belangstelling was enorm!

Duurzame nieuwbouw Gerretsonhof
De Gerretsonhof bestaat uit drie hofjes, met elk 12 woningen en een gedeelde tuin. Voor het ontwerp van de woningen werkte Woonbedrijf samen met een klankbordgroep van 55-plussers uit de buurt. De woningen sluiten dus echt goed aan op de wensen van de bewoners.

Bij de sloop en nieuwbouw werkten we volgens de aanpak van The Natural Step (TNS). Dat is een duurzame manier van werken. Zo sloopten we de oude woningen op een duurzame manier. En veel materialen uit de oude woningen hebben we hergebruikt. Aannemer Stam + De Koning heeft de sloop en bouw in de korte periode uitgevoerd.

De gezamenlijke tuinen zijn door de bewoners zelf ontworpen. In het najaar komen de planten in deze tuinen en dan vieren we samen met bewoners de oplevering van de woningen.

De eerste bewoners van de Gerretsonhof
In juli kregen alle nieuwe huurders de sleutel. Ruim een week voor de oplevering van hun woning, kreeg elke bewoner uitleg over de eigen woning. Bijvoorbeeld over hoe de mechanische ventilatie werkt. Tijdens de oplevering maakten we samen nog een rondje door de woning. Daarna tekenden de bewoners het huurcontract en kregen zij de sleutel.

Alle bewoners reageerden enorm enthousiast!