Eerste permanente woningen op TU/e Campus
Op zaterdag 10 september vierde Vestide samen met bewoners de oplevering van woontoren Aurora op de campus van de TU/e. De 303 woningen zijn de eerste permanente woningen op de campus en zijn speciaal voor internationale studenten en promovendi. De eerste bewoners kregen tussen eind juli en begin augustus al de sleutel.

Aurora verbindt
Ingrid de Boer, algemeen directeur van Woonbedrijf, vice-voorzitter van het College van Bestuur van de TU/e Jo van Ham en Yasin Torunoglu, wethouder van Wonen, Wijken en Burgerparticipatie brachten een wens voor de bewoners aan op de muur van de gemeenschappelijke ruimte van Aurora.

Ingrid de Boer: "Wij wensen de bewoners veel woongenot op de TU/e Campus. Hier is ruimte om te wonen, te werken en om samen te leven en elkaar te ontmoeten. Aurora verbindt dit alles in één gebouw."

Leven in de brouwerij
Jo van Ham: "De TU/e droomt van een groene campus, met 24/7 leven in de brouwerij. Een hotspot van wetenschap en onderwijs, waar mensen wonen, sporten, genieten van film, optredens en muziek. Met de komst van Aurora krijgt de universiteitscampus een enorme boost, die een goed effect heeft op onze studenten, de universiteit en Eindhoven als internationale stad."

Studenten belangrijk voor Eindhoven
Yasin Torunoglu: "Studenten vervullen een belangrijke rol in onze stad. Zij brengen levendigheid en vernieuwing op verschillende manieren. Ze dragen bij aan de sfeer in Eindhoven qua sport, cultuur en het uitgaansleven. Maar ze leveren vanuit hun expertise en nieuwsgierigheid ook een bijdrage aan de wetenschappelijke ontwikkeling in onze regio.

En als wijkenwethouder heb ik mogen ervaren dat studenten zich op veel plekken actief inzetten, om als vrijwilliger samen met de buurtvereniging te werken aan de leefbaarheid in de wijk."

De woningen in Aurora
Aurora heeft 303 gestoffeerde en gemeubileerde woonruimtes voor studenten, verdeeld over 14 verdiepingen:

  • 14 groepswoningen met elk 4 kamers;
  • 121 kleine studio’s;
  • 66 grotere studio’s;
  • 12 tweekamerappartementen.

Dit zijn de eerste permanente woningen op de campus. Hiermee zorgen we voor een betere continuïteit in de huisvesting van studenten in Eindhoven en specifiek op de campus van de TU/e.

Gemeenschappelijke ruimtes
Op de begane grond komen de installatieruimtes, de gezamenlijke fietsenstalling, een wasserette en een ontmoetingsruimte. Dit is een belangrijke ruimte voor de studenten. Daarom gaan we deze samen met de bewoners inrichten we bekijken samen welke gezamenlijke activiteiten er gehouden worden.

Verder komen er op het dak zonnecollectoren, die een groot deel van de verlichting in de algemene ruimtes van stroom voorziet.