Woonbedrijf bouwt 56 studentenwoningen en 38 stadswoningen
Er is een belangrijke stap gezet naar de nieuwbouw van 56 studentenwoningen en 38 stadswoningen tussen de Vestdijk, Tongelresestraat, Havenstraat en Kleine Bleekstraat. De sloop van de oude gebouwen is namelijk in volle gang! De woningen aan de Havenstraat zijn inmiddels gesloopt en nu wordt het bedrijfspand gesloopt. Woonbedrijf gaat de nieuwe woningen verhuren.

Sloop aan de Vestdijk
De oude woningen aan de Havenstraat 12, 12A, 12B en 18 maken plaats voor de nieuwe woningen. Ook verdwijnt het bedrijfspand, dat ooit een garage en een beddenzaak is geweest. De muren van het bedrijfspand die op de erfafscheiding liggen, blijven staan. Hierdoor blijven bijvoorbeeld de schuurtjes van de buren heel.

Levendig stukje binnenstad
Door de nieuwe woningen ontstaat er weer een levendig stukje binnenstad, met betaalbare huurwoningen. Daar is veel vraag naar. In november starten we met de bouw. We verwachten dat de studentenwoningen in de zomer van 2017 klaar zijn en de stadswoningen eind 2017.

De studentenwoningen
Aan de kant van de Vestdijk bouwen we 56 studentenwoningen. Er komen 41 zelfstandige studentenwoningen met een eigen keuken en badkamer. Deze kosten ongeveer 350 euro exclusief servicekosten. Studenten onder de 23 jaar kunnen dus gewoon huurtoeslag aanvragen.

Ook komen er drie groepswoningen met elk vijf studentenkamers. De studenten delen dan de keuken en badkamer. De kamers kosten ongeveer 200 euro exclusief servicekosten.

Stadswoningen
De stadswoningen liggen aan een gezamenlijk binnenhof en aan de Havenstraat. Er komen twee verschillende typen. Het eerste type ligt op de begane grond en heeft geen verdieping. Het tweede type ligt boven daarboven en heeft wel een verdieping.

Iedere woning heeft een eigen parkeerplaats en een berging in de garage onder de woningen. Een stadswoning kost ongeveer 700 euro exclusief servicekosten en parkeerplaats.

De woningen worden in opdracht van Woonbedrijf ontwikkeld en gebouwd door LAUDY Bouw & Ontwikkeling. Woonbedrijf gaat de woningen verhuren. Het ontwerp is gemaakt door Van den Pauwert Architecten.