De bouw van SPACE-S heeft op 21 november het hoogste punt bereikt! Stam + De Koning, de bouwers, Woonbedrijf en bewoners vierden dit bijzondere moment samen. Dat past natuurlijk helemaal bij SPACE-S, want: "We doen het samen!"

Bedankje voor de bouwers
Stam + De Koning greep dit moment aan om de bouwers in het zonnetje te zetten. Maar ook bewoners wilden de bouwers graag bedanken voor hun harde werk. Ze gaven de bouwers een staande ovatie en maakten een erehaag voor de bouwers. Ook kregen de bouwers een ‘bedankt-barbecue’ in Caffee Allee.

Projectleider van Stam + De Koning Martien Leenders bedankte tijdens de viering alle bouwers, leveranciers en ketenpartners voor hun grote inzet voor SPACE-S.

Bezoek aan het hoogste punt
Ook de bewoners stond nog iets bijzonders te wachten: ze mochten voor het eerst helemaal naar boven, naar het dak van de 15e verdieping! De bewoners genoten van het uitzicht en maakten dakselfies.

Eerste sleutels
De viering van het hoogste punt valt samen met de eerste opleveringen. Deze week kregen de eerste bewoners de sleutel van hun woning op SPACE-S. In de loop van de komende maanden volgen ook de andere bewoners. Halverwege 2017 heeft iedereen de sleutel van zijn of haar woning.

Klantgestuurd werken
SPACE-S is hét voorbeeld van klantgestuurd werken. Toekomstige bewoners ontwikkelden samen met Woonbedrijf en Vestide hun ideale woonbuurt op Strijp-S in Eindhoven. Ruim 1.000 mensen bepaalden samen het DNA, de structuur en inrichting van de buitenruimte en woningen, het ontwerp van de gebouwen én de manier van samenleven. Op bijeenkomsten, inspiratiesessies, via Facebook en op eigen initiatief inspireerden bewoners elkaar en gaven richting aan het definitieve ontwerp.