SPACE-S is een bijzondere buurt, waar bewoners zelf vanaf het begin aan het roer staan. Dat is nu internationaal opgemerkt! SPACE-S was één van de vijf genomineerden voor de European Responsible Housing Awards 2016, in de categorie Local Social Sustainability. Ook al hebben we niet gewonnen, we zijn enorm trots op deze Europese nominatie én op de eervolle vermelding die we kregen!

Nominatie en eervolle vermelding Local Social Sustainability
Samen met 4 andere corporaties waren we genomineerd in de categorie Local Social Sustainability. Dus op 23 november gingen Angelique Bellemakers (districtsmanager Strijp) en Harald Evers (districtsmanager Vestide) naar de uitreiking in Brussel.

SPACE-S won niet, maar kreeg wel een eervolle vermelding. Daar zijn we heel trots op. En in de top 5 eindigen op Europees niveau, dat vinden we ook heel bijzonder.

Waarom is SPACE-S genomineerd?

SPACE-S draait écht om de bewoners.

Al vanaf het begin denken bewoners mee over het DNA, over het type woningen, over het ontwerp en over het samen leven. De buurt is voor iedereen: studenten, alleenstaanden, gezinnen, ouderen, ondernemers, jongeren die begeleiding krijgen bij het wonen. En al lang voor de bouw begon, was er een hechte community van bewoners.

Wat is de European Responsible Housing Award?
Dit jaar werd voor de tweede keer de European Responsible Housing Award uitgereikt. Dat is een Europese award voor woningcorporaties en andere organisaties in de sociale huursector die zich inzetten voor ‘responsible housing’. Dat omschrijft de organisatie zo:

"Zorgen voor betaalbare en goede woningen en diensten die voldoen aan de verschillende behoeftes van huurders. En zo bijdragen aan duurzame lokale communities, aan het welzijn van de huurders, aan de kwaliteit van hun leven een aan hun zelfredzaamheid."

De award heeft 5 categorieën:

  1. Economische verantwoordelijkheid en duurzaamheid
  2. Lokale sociale duurzaamheid
  3. Duurzame omgeving
  4. Goed bestuur en eerlijke relaties met stakeholders
  5. Verantwoorde human resources management

In totaal deden er 62 inzendingen mee.