Toekomstige bewoners Boulevard Zuid nu al letterlijk met elkaar ‘verweven’
De 64 nieuwbouwappartementen Boulevard Zuid worden in het voorjaar van 2017 opgeleverd en verhuurd. Woonbedrijf vroeg kunstenares Marielle van den Bergh al in november in gesprek te gaan met de toekomstige bewoners. Zodat zij elkaar al leren kennen voordat ze elkaars nieuwe buren worden. Dat gaat op een heel bijzondere manier.

De toekomstige bewoners werden uitgenodigd voor gezamenlijke sessies waarin ze gevraagd werd naar hun hobby’s, passies en levensverhalen. Ook mochten ze foto’s inleveren over dingen die belangrijk voor ze zijn. Dat zorgde al voor een eerste verdieping in de kennismaking. Marielle bracht vervolgens alle verhalen van de bewoners bijeen in een ontwerp voor een aantal wandkleden. Die wandkleden sieren straks de drie centrale hallen van het appartementencomplex.

In december 2016 ging de hele groep in een bus naar het Tilburgse Textielmuseum. In het Textiellab zagen ze hun eigen verhalen letterlijk verweven raken met die van hun toekomstige medebewoners in prachtige kleurige wandkleden die uit de weefmachine kwamen. De plattegrond van Stratum van Achil, de tuin van Ria en de tajine van Rachid, ze zijn allemaal herkenbaar in het kleed. Net als de filmhobby van Tim en de oude Stratumse winkel de kleine winst waar een van de bewoners vroeger nog gewerkt heeft.

Terwijl buiten nog volop wordt gebouwd aan hun appartementen groeide in het Textiellab al het sociaal weefsel tussen deze nieuwe buren