Alle 226 bestaande woningen in de Aireywijk zijn in 2016 voorzien van nieuwe dakbedekking, een geïsoleerd dak, schone gevels met een speciale waterafstotende coating en extra voorzieningen tegen het overslaan van brand.

Dit onderhoud was gratis. Op basis van de wensen van bewoners heeft Woonbedrijf keuzepakketten samengesteld tegen huurverhoging. In het programma WoonConnect konden bewoners zien wat elk pakket kost aan huurverhoging en welke energiebesparing het oplevert. Zo maakten zij zelf de keuze voor een pakket.

Ruim de helft kiest comfortpakket
Meer dan de helft van alle bewoners koos voor extra verbeteringen. Dat betekende een kleine huurverhoging die bijna altijd wordt terugverdiend door een lagere energierekening.

  • 133 adressen kozen voor het comfortpakket met isolatie van de buitenmuren, isolatie van de vloer, mechanische ventilatie, isolatieglas en een nieuwe voordeur.
  • 59 adressen kozen voor het veiligheidspakket met energiezuinige verlichting en veilige sloten op ramen en deuren op de begane grond.
  • 12 adressen kozen voor het splitsen / samenvoegen van de keuken en woonkamer.

De renovatie is in december 2016 afgerond. Bewoners hebben nog zes jaar de tijd om een pakket te kiezen en te laten uitvoeren op een moment dat voor hen het beste past. Op 1 maart 2017 waren er al 137 comfortpakketten, 61 veiligheidspakketten en 13 overige pakketten gekozen. Dat is 60% van de 226 adressen! We hopen dat in 2022 alle bewoners hiervoor hebben gekozen.