Hergebruik van voormalige woningen
Drie van de Spaceboxen van Vestide hebben een tweede leven gekregen in Het Globaal Dorp! In de Spaceboxen woonden tot deze zomer internationale studenten. Nu de nieuwe woontoren Aurora klaar is, krijgen de Spaceboxen een nieuwe bestemming.

Spaceboxen als bijdrage aan Het Globaal Dorp
Harald Evers, manager Vestide, en Martin Voorbij, beheerder van Het Inkijkmuseum, voor de Spaceboxen.

Woonbedrijf gaf de drie Spaceboxen voor niets aan Het Globaal Dorp, als bijdrage aan dit sociaal-maatschappelijk initiatief in Eindhoven. Het Globaal Dorp is een mix van culturele, educatieve en sociale activiteiten gericht op het samenbrengen van Nederlanders en nieuwkomers in Eindhoven en op hun empowerment. Het Globaal Dorp is onderdeel van het Inkijkmuseum.

Martin Voorbij, beheerder van het Inkijkmuseum, is blij met de drie Spaceboxen. U kunt er nu voor een schappelijke prijs in overnachten.

Spaceboxen van campus TU/e
Op het terrein van de TU/e stonden jarenlang 186 Spaceboxen. Hier woonden internationale studenten en promovendi. Nu Aurora klaar is, zijn de Spaceboxen niet meer nodig op de universiteitscampus. Maar ze zijn nog te goed om weg te gooien.

We gebruiken de Spaceboxen daarom opnieuw, bij verschillende projecten. Bijvoorbeeld bij de verbouwing van ons oude kantoor aan de Willemstraat naar woningen. Ook zijn we in gesprek met de gemeente Veldhoven over het gebruik van de Spaceboxen. Maar ook kleinschalig kunnen we ze op een mooie en bijzondere manier hergebruiken!