De renovatie van 108 woningen is in volle gang: de eerste blokken zijn klaar aan de buitenkant. Voorlopig gaan we alleen buiten aan de slag door de verscherpte coronamaatregelen.

Isolatie met energiezuinige maatregelen
Bij alle woningen isoleren we het dak en de dakkapel en vervangen we de raamkozijnen en achterdeur door nieuwe kunststof kozijnen met HR++ glas. Een groot deel van de bestaande kozijnen krijgt een nieuwe bestemming elders. Ook isoleren we de gevel en de vloer en brengen mechanische ventilatie aan. De woningen hebben nu energielabel D of E en gaan naar A. Daarnaast hebben bewoners keuzemogelijkheden, zoals een nieuwe badkamer, toilet en/of keuken als deze aan vervanging toe zijn.

Renoveren in coronatijd
Na de aangescherpte maatregelen van 13 oktober hebben Woonbedrijf en Bouwbedrijf van Montfort hun werkzaamheden hierop aangepast. Dat betekent dat we zo min mogelijk werkzaamheden aan de binnenkant uitvoeren. De werkzaamheden aan de buitenkant gaan zoveel mogelijk door. Soms is dat in aangepaste vorm, omdat we de momenten binnen zoveel mogelijk willen beperken.
Voor het vervangen van de kozijnen van de dakkapellen moeten we binnen zijn. Dit betekent dat de bewoner die dag niet naar boven kan of de hal kan gebruiken. Aan het begin en einde van de dag wordt extra goed schoongemaakt.
Omdat we al deze verscherpte maatregelen hebben genomen, kunnen de werkzaamheden aan de buitenkant tijdens de lockdown gewoon doorgaan.

We realiseren ons dat het ook van bewoners extra inspanning vraagt en we zijn blij met hun medewerking, flexibiliteit en begrip!