De werkzaamheden aan de 106 woningen van fase 2 verlopen voorspoedig. Voor de coronacrisis was de planning om de laatste woningen van fase 2 voor de kerst af te hebben. Dat halen we helaas niet, maar het ziet er nu naar uit dat we de woningen in maart 2021 kunnen opleveren.

Metamorfose
De verandering in de buurt wordt steeds zichtbaarder. De straten waar alle bouwblokken klaar zijn, zijn totaal onherkenbaar geworden vergeleken met de situatie vóór de woningverbetering. We horen van sommige bezoekers dat ze denken in de verkeerde buurt terecht te zijn gekomen.

Vergaande isolatie
Het dak en de gevels van de woning worden geïsoleerd. We plaatsen dikke isolerende panelen op de voor- en achtergevel, nieuwe kunststof kozijnen met driedubbel glas en nieuwe deuren. Ook komen er 6 of 12 zonnepanelen op het dak en plaatsen we een slimme warmtepomp. De bestaande mechanische ventilatieboxen die daardoor over zijn, hebben een nieuwe bestemming gekregen.

Duurzaam en energiezuinig
Het resultaat van de woningverbetering is dat alle 202 woningen flink energiezuinig zijn geworden: 22 woningen krijgen het energielabel A+ en 180 woningen energie-label A++. Deze beide energielabels zijn vergelijkbaar met die van nieuwbouwwoningen. We horen al van veel bewoners dat ze nu veel minder hoeven te stoken om hun woningen warm te krijgen. Doordat 89% van de bewoners kiest voor 12 zonnepanelen liggen er in totaal 2.292 zonnepanelen op de daken. Samen produceren ze 480.000 tot 650.000 kWh per jaar. Met die cijfers mogen we het gerust een duurzame en energiezuinige buurt noemen.