De bouw van de 44 sociale huurappartementen van woningcorporatie Woonbedrijf aan de Kerkstraat Zuid in Helmond is gestart. Ze zijn bestemd voor jonge starters op de woningmarkt, die het fijn vinden om in de levendige stad te wonen. Dichtbij winkels, restaurants en cafés, station en theater. Als alles volgens planning verloopt zijn de woningen in het voorjaar van 2022 klaar. Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden ontwikkelde en bouwt de appartementen.

Eind september start de verhuur van de appartementen
We verhuren de appartementen aan jongeren die starten op de woningmarkt, in de leeftijd van 23 tot en met 27 jaar. Alle bewoners krijgen een tijdelijk 'jongerencontract', dat betekent dat je daar maximaal 5 jaar kunt wonen. Je behoudt je inschrijfduur, zodat je makkelijk kunt doorstromen naar een andere huurwoning van een woningcorporatie. Woonbedrijf biedt eind september 2021 de appartementen aan via www.wooniezie.nl. De huurprijs (zonder servicekosten inclusief parkeerplaats) is minder dan €633,00 per maand, dus huurtoeslag aanvragen is mogelijk.

Marieke Franken, directeur Woonbedrijf: "Woonbedrijf realiseert aan de Kerkstraat Zuid goede, betaalbare huurwoningen voor startende jongeren in het hart van Helmond. Met dit appartementengebouw dragen we bij aan de levendigheid van dit deel van centrum en geven we jongeren een mooie kans door ze een betaalbare woning te bieden."

Compact appartement dicht bij alle voorzieningen
Het woongebouw telt straks 4 etages met elk 11 appartementen in 3 verschillende typen. Er is een lift aanwezig. Alle appartementen hebben 1 slaapkamer, een woonkamer met open keuken, badkamer en installatieruimte. Ze hebben vanzelfsprekend gasloze installaties en energielabel A++. De appartementen op begane grond hebben een klein terras dat uitkomt op het binnenterrein. De woningen op de verdiepingen erboven hebben een zogenaamd Frans balkon. Dat wil zeggen dat er naar binnen draaiende deuren zijn, die je open kunt zetten. Maar er is geen balkon waar je op kan zitten.
Op het binnenterrein komen parkeerplaatsen, voor elk appartement 1, de fietsenberging en de
containerruimte. Het binnenterrein is via een onderdoorgang met slagboom aan de Zuid Koninginnewal te bereiken. Aan de oostkant van het binnenterrein realiseert Hendriks Coppelmans vier stadsvilla's (koop).

Meer informatie vind je op de projectpagina over Kerkstraat Zuid.