Fijn en ongestoord wonen voor bewoners vinden wij het belangrijkste. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe weten we of je fijn en ongestoord woont? Ons team Bewonersinformatie ging hiermee aan de slag.

Wat fijn wonen is, bepaal jij! Het is heel persoonlijk. Verschillende factoren spelen hierin een rol. Het belang van die factoren is voor iedereen anders. We willen werken aan een fijne(re) woning en woonomgeving. Daarvoor moeten we weten wat die factoren zijn en hoe we hierop kunnen inspelen. We doen dit door vragen te stellen over hoe je woont, je woning en je woonomgeving. In oktober 2020 hebben we de eerste meting met de vragenlijst gedaan. Maar liefst 1.263 bewoners deelden hun verhaal. We laten je graag de eerste resultaten zien.

Fijnere woonomgeving

Bewoners wonen meestal minder fijn als hun woning tochtig, gehorig of koud is. Maar ook door een onveilig gevoel in de woonomgeving. We starten in 2 buurten om het fijn wonen, als het gaat over de omgeving, te verbeteren. We kijken naar initiatieven die al lopen in deze buurten. En welke nieuwe acties nodig zijn om bewoners fijn(er) te laten wonen.

Doe ook mee!

We houden dit jaar 3 metingen. Hiervoor kiezen we een mix van bewoners. Zit je hierbij? Dan krijg je een uitnodiging per e-mail of brief. We hopen dat je meedoet en zijn benieuwd naar jouw verhaal!