De 66 huurappartementen en 10 studio's die woningcorporatie Woonbedrijf op Suytkade in Helmond heeft gebouwd, zijn klaar. Alle woningen zijn verhuurd en de bewoners hebben er hun intrek genomen. Met deze 76 woningen komt het totale aantal op 1.000 in de wijk Annabuurt en Suytkade. Daarom hebben we de bewoners van 1.000ste woning, mevrouw Ent en haar dochter, in het zonnetje gezet.

Mevrouw Ent: "We hebben hier het mooiste appartement, met het beste uitzicht. Beter kunnen we ons niet wensen. We zijn ontzettend blij dat we hier kunnen wonen." Ingrid de Boer, algemeen directeur/bestuurder van Woonbedrijf: "Woonbedrijf heeft op Suytkade duurzame en betaalbare huurwoningen gebouwd, op loopafstand van het centrum en van het station. We zijn blij dat we zo een bijdrage kunnen leveren aan de wijk Suytkade. Samen met de bewoners gaan we hier een leefbare buurt creëren waar het fijn wonen is. Uiteraard gaat Woonbedrijf met alle bewoners van Spinnerswal en Weversdok de oplevering vieren, zodat ze elkaar beter leren kennen."

Ook Gaby van den Waardenburg, wethouder Wonen gemeente Helmond is erg blij met deze oplevering: "Natuurlijk omdat dit helpt de woningnood in Helmond wat te verminderen, maar vooral omdat we met de twee blokken van Woonbedrijf sociale huur toevoegen aan het centrumgebied en Suytkade verder vervolmaken." Jack Koch, directeur Ballast Nedam Zuid, kijkt tevreden terug op de bouw van de woningen: "Met heel veel plezier hebben we deze twee prachtige, duurzame appartementengebouwen gerealiseerd. Wij wensen de bewoners heel veel woongeluk!"

Over de nieuwe woningen
De woningen zijn verdeeld over 2 gebouwen. Elk gebouw bestaat uit 33 appartementen en 5 studio's (sociale huur). De gebouwen staan bij de uiteinden van het halfronde Palladio-complex en naast de Motte, de heuvel in het midden van de wijk. De architectuur past prima bij de andere gebouwen op Suytkade.

Er zijn in totaal:

  • 10 studio's van 35-45 m2 met huurprijs tussen €408,00 en €477,00;
  • 18 appartementen met 1 slaapkamer van circa 55 m2, huurprijs minder dan €600,00;
  • 46 appartementen met 2 slaapkamers van 55-70 m2, huurprijs tussen €600,00 en €650,00;
  • 2 appartementen met 3 slaapkamers van circa 80 m2, huurprijs ca. €670,00.

Alle appartementen en studio's zijn gasloos, hebben duurzame installaties en zonnepanelen.

Spinnerswal en Weversdok
Op Suytkade hebben alle woongebouwen een eigen naam. Dat vinden (buurt-)bewoners makkelijk. De appartementenblokken van Woonbedrijf gaan Spinnerswal en Weversdok heten. De namen verwijzen naar de textielindustrie die hier vroeger zat en de haven en scheepvaart in Helmond. Weversdok staat op de kruising van de Suytboulevard met de Frontonstraat, en Spinnerswal staat op de hoek van de Kanaalboulevard en de Timpaanstraat.

Over Suytkade
Suytkade is in Helmond een begrip, een woonwijk in het centrum met woningen voor allerlei bewoners. Het ligt dichtbij veel voorzieningen, en het station is in de buurt.