Huysackers is een nieuwe wijk aan de westkant van Veldhoven. De wijk is in aanbouw, er komen koop- en huurwoningen te staan. Woonbedrijf heeft er 55 woningen en 21 appartementen gebouwd. De woningen van Woonbedrijf zijn duurzaam, betaalbaar en geschikt voor gezinnen, starters en ouderen. Bianca Aben woont hier sinds een half jaar met haar gezin.

Gezellige buurt

"We zagen deze huizen en dachten: die zijn wel heel erg leuk en het is mooi wonen!", vertelt ze. "En zodoende zijn we verhuisd. Het is even wennen, een nieuw huis. Maar het bevalt heel goed. Het is een leuke en gezellige buurt. Vooral omdat iedereen hier tegelijk is komen wonen. We hebben snel een kennismaking gehad en de kinderen gaan al bij elkaar langs om te spelen."

Duurzaam

De woningen zijn goed geïsoleerd en gasloos. Ze hebben zonnepanelen en een warmtepomp. Die gebruikt warmte uit de grond of buitenlucht om water en de woning te verwarmen. "Ik vind het ook heel leuk dat er nestkastjes aan de huizen zitten", zegt Bianca. "Zo heb ik al een nestje zwarte roodstaartjes zien uitvliegen." Ook de wijk is duurzaam ingericht. De straatverlichting is energiezuinig en regenwater komt terecht in wadi’s, vijvers en beekloopjes.