Op de plek waar vroeger gemeenschapshuis 't Hazzo stond, bouwt Woonbedrijf 27 nieuwe sociale huurappartementen. De woningen liggen aan de Prunellalaan/Trolliuslaan in Waalre. Het zijn 27 compacte appartementen voor 1 of 2 personen in een groene omgeving. De woningen op begane grond zijn bestemd voor mensen van 55 jaar en ouder. De huurprijzen zijn ongeveer € 620 per maand (prijspeil 2021), dus huurtoeslag aanvragen is mogelijk. We verwachten dat de woningen medio 2022 klaar zijn.

Start bouw
Op woensdag 29 september 2021 vierden we de officiële start van de bouw. Marieke Franken, directeur van Woonbedrijf, Jan van Burgsteden, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, Wonen en Mobiliteit en Arno van Tilburg, directeur Stam + De Koning Bouw bv klikten de eerste bakstenen in elkaar met de zogenaamde ClickBrick®.

Marieke Franken: "Fijn dat Woonbedrijf in deze mooie groene omgeving een bijdrage kan leveren aan de grote vraag naar woningen door hier duurzame en betaalbare huurwoningen te realiseren." Ook Jan van Burgsteden is erg blij met het project: "De appartementen van Woonbedrijf zijn een aanwinst voor het aanbod van sociale huurwoningen in Waalre. De buurtbewoners zijn betrokken bij het ontwerp van de appartementen. Samen met de verbouwing van sporthal 't Hazzo en de nieuwe inrichting voor de openbare ruimte die we later gaan uitvoeren, betekent het een enorme kwaliteitsimpuls voor dit gebied. Ik ben trots en blij met het resultaat dat we samen bereikt hebben."

Huurappartementen
De appartementen zijn verdeeld over 2 blokken. Aan de kant van de Prunellalaan komt een blok met 3 woonlagen en 16 appartementen. Aan de kant van de Trolliuslaan komt een blok met 2 woonlagen en in totaal 11 appartementen. De appartementen hebben geen lift, waardoor de servicekosten laag blijven. Alle appartementen zijn ongeveer 66 m2 en hebben een woonkamer, open keuken en 2 slaapkamers. Verder is er een badkamer en apart toilet. De appartementen op begane grond hebben een klein terras. De woningen op de 1e en 2e etage hebben een balkon.

Er zijn 9 appartementen op de begane grond. Deze zijn bedoeld voor 55- plussers die momenteel een eengezinswoning van Woonbedrijf of een andere woningcorporatie in Waalre huren. Voor de andere 18 appartementen op de 1e en 2 etage geldt geen leeftijdsgrens. Deze worden toegewezen aan de kandidaten die het langst ingeschreven staan als woningzoekende.

Duurzame woningen, duurzaam gebouwd
De gevels van de appartementengebouwen bouwen we met ClickBrick® bakstenen. Deze bakstenen zien er gewoon uit, maar worden niet gemetseld of gelijmd. Ze worden gestapeld en aan elkaar verbonden door een kliksysteem. Het grote voordeel van dit systeem is dat je de bakstenen in zijn geheel kunt hergebruiken. De gevel kan snel en gemakkelijk worden afgebroken en weer opgebouwd. En dan blijft het afval beperkt tot de eventueel beschadigde bakstenen.

De appartementen zijn goed geïsoleerd, zijn gasloos en hebben zonnepanelen. Een warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water. Koken gaat elektrisch en aan de oost-, zuid- en westkant zitten zonwerende screens voor de ramen.

Meer informatie vind je de projectpagina