Let op: in dit bericht staat oude informatie. Ga voor alle nieuwe informatie naar deze pagina.

De energierekening is flink hoger geworden door de stijgende prijzen voor gas en elektriciteit. Maar ook andere prijzen stijgen, zoals die van boodschappen, benzine of je zorgpremie. Dit merken veel bewoners in hun portemonnee en zij maken zich hier zorgen over. Die zorgen begrijpen we heel goed. Helaas kunnen wij deze prijzen niet verlagen. Maar we ondersteunen en adviseren waar we kunnen. Op deze pagina lees je meer over energie, kosten, energiebesparing, maatregelen en waar je terecht kunt voor (financiële) hulp.

Voorschot energie op servicekostenrekening

Woonbedrijf kon in 2022 nog gebruikmaken van voordelige energieprijzen door een vast contract. De stijgende energieprijzen hebben daarom geen invloed op je servicekostenafrekening voor 2022.Voor 2023 gaan de energieprijzen stijgen. Dat betekent dat ook het maandelijkse voorschot omhooggaat per 1 februari 2023. Bewoners krijgen hierover een brief met daarin het nieuwe voorschot.

Mogelijkheid om voorschot te verlagen
We begrijpen dat veel bewoners schrikken van hun nieuwe voorschot. Alles wordt duurder en dit komt er nog bij. Met de stijgende energieprijzen krijgt iedereen vroeg of laat te maken. We benaderen een groep bewoners persoonlijk, via de telefoon. We vragen of er mogelijkheden zijn voor energiebesparing en verwijzen bijvoorbeeld naar de mogelijkheden van de energietoeslag van de gemeente. Als bewoners in de problemen denken te komen, kunnen zij contact met ons opnemen. Als bewoners hun verbruik aan het verlagen zijn dan is het ook mogelijk het voorschot te verlagen. Doe je niets aan je verbruik en verlaag je toch je voorschot? Dan krijg je mogelijk een hoge eindafrekening. En daar zit je ook niet op te wachten.

Meer over energiecontract en nieuwe tarieven
Wij werken voor het energiecontract samen met een inkoopcollectief voor energie. Zij bekijken jaarlijks waar de energie het goedkoopste ingekocht kan worden. Op dit moment is Engie onze energieleverancier. Ons contract voor 2023 heeft vergeleken met de huidige tarieven in de markt gunstige tarieven.

Hieronder lees je de tarieven voor stroom en voor gas. Let op: deze tarieven zijn exclusief BTW en bijkomende belastingen.

Stroom € tarief per kWh

Jaar Totaal tarief Piek Totaal tarief Dal Totaal tarief Enkel
2023 0,39079 0,27057 0,33789


Gas € tarief per m3

Jaar Totaal tarief Gas
2023 1,54809


Hoe bepalen we het nieuwe voorschot?
Om het voorschot voor 2023 te bepalen maken we gebruik van een aantal gegevens waaronder het bij ons bekende verbruik en de nieuwe tarieven. Op basis van deze gegevens hebben wij een inschatting gemaakt voor het nieuwe voorschot. Dit is echt een inschatting uitgaande van een gelijkblijvend energieverbruik, waarbij nog veel zaken onzeker of onbekend zijn. We houden bij dit voorschot dan ook nog geen rekening met de mogelijke compensatie van de overheid voor het prijsplafond blokverwarming.

Prijsplafond blokverwarming (update)
Er komt vanuit de overheid een speciale vergoeding voor huishoudens met blokverwarming.

Op 18 januari werd er meer bekend over deze tegemoetkoming. We zijn blij dat er nu ook voor onze groep bewoners met blokverwarming meer duidelijkheid is. Dit is een helpende hand voor deze bewoners die te maken hebben met gestegen energieprijzen. Helaas zijn nog niet alle gegevens van de regeling bekend. Hierdoor kunnen we op dit moment nog niet zeggen hoe en wanneer we een tegemoetkoming gaan verrekenen.

We volgen de ontwikkelingen en houden je op de hoogte! Zodra we meer weten, plaatsen we een update op deze pagina.

Kun je als bewoner door de hoge energieprijzen je huur niet meer betalen?

Vervelend! We horen graag je situatie en zoeken dan naar een oplossing. Je kunt via deze website een betalingsregeling aanvragen. Zo voorkom je een betalingsachterstand. Dit kan als je inlogt op 'Mijn Woonbedrijf'. Hier lees je meer over een betalingsregeling. Je kunt ook via het contactformulier contact met ons opnemen. We bekijken dan altijd jouw situatie en zoeken samen naar een oplossing.

Deze regeling is natuurlijk geen oplossing voor de lange termijn. Het beste is om bij je gemeente of andere instanties te vragen wat zij kunnen betekenen. Lees verderop meer.

Ook WIJeindhoven kan mogelijk ondersteuning bieden bij financiële problemen. Kijk voor meer info op www.wijeindhoven.nl of bel 040 238 89 98.

Duurzame maatregelen zorgen voor minder energieverbruik

Een lager energieverbruik is nu belangrijker dan ooit. Wij verduurzamen onze woningen met een laag energielabel, dus die veel energie verbruiken. We voerden de afgelopen tijd bij veel woningen al maatregelen door, zoals isoleren. Met samenwerkingspartners renoveren we de komende jaren nog vele woningen. Maar dit kunnen we helaas niet in één keer doen. Dat heeft tijd nodig.

Lagere energierekening door thuis minder energie te verbruiken

Dit kan door bijvoorbeeld energiebesparingstips toe te passen. Denk aan het lager zetten van de verwarming of korter douchen. Dit zijn misschien open deuren, maar dit bespaart wel de meeste energie. Of vraag bij je gemeente naar de (financiële) mogelijkheden rondom energiebesparing, zoals energieboxen. Hieronder een lijstje met de bij ons bekende acties of tips van gemeentes.

Maatregelen van de landelijke overheid

Gelukkig heeft de landelijke overheid ook maatregelen getroffen om direct iets te doen aan de stijgende energieprijzen. Kijk voor alle actuele maatregelen op www.rijksoverheid.nl.

Extra compensatie voor de laagste inkomens

Heb je ook moeite om je energierekening te betalen? Kijk dan hier of je recht hebt op de energietoeslag! De energietoeslag is er niet alleen voor mensen met een uitkering. Je kunt het geld ook krijgen als je werkt of met pensioen bent en je inkomsten zijn op of net boven het sociaal minimum.

Bekijk of jij ook recht hebt op de energietoeslag voor je energiekosten
Is dat zo? Vraag de toeslag dan aan bij je gemeente. Twijfel je? Vraag de toeslag dan ook gewoon aan. Je hoort vanzelf of je er wel of geen recht op hebt.

Zit je in de bijstand of ontvang je IOAW, IOAZ of Bbz?
Dan hoef je niets te doen. Je krijgt het geld automatisch op je bankrekening. Oh ja, je hoeft niet bang te zijn dat de toeslag invloed heeft op je huur-, zorg- of kinderopvangtoeslag. En ook niet op een eventuele uitkering.

We adviseren je om je gas, cv-ketel of boiler niet af te sluiten of uit te zetten

Sommige bewoners doen dit doen om kosten te besparen. Maar zonder gas (dus verwarming) kan je woning vochtig worden. Daardoor is er kans op schimmel en huisstofmijt. In de winter kunnen ook de leidingen bevriezen en scheuren. Dan ben je nog verder van huis. We raden je dus aan om je verwarming aan te houden, op minimaal 12 graden. Draai in de winter de knoppen van de verwarming niet helemaal dicht. Zet ze op de anti-vriesstand of op stand 1.

Zet je je boiler uit? Dan kan er legionella in het water groeien. Van deze bacterie kun je flink ziek worden. Dat gebeurt als je nevel of druppeltjes water met legionella inademt. Legionella groeit in water tussen de 20 en 50 graden. We adviseren om je boiler op 60 graden of hoger te verwarmen en houden. Ben je de boiler toch lang uitgezet en wil je die weer aanzetten? Laat dan de leidingen flink doorspoelen en warm de boiler goed op.

Lees hier meer tips