Op 10 en 11 november konden de bewoners op locatie hun huurcontract tekenen en kregen ze meteen de sleutels. En daar waren ze blij mee.

Gezamenlijke binnentuin

Op de plek waar vroeger buurthuis Oes Hoes stond in de Eindhovense buurt Drents Dorp staat nu een prachtig gebouw met 25 sociale huurappartementen. Aan de Koenraadlaan is het gebouw 3 lagen hoog en aan de 2e Terborgstraat 2 lagen. Aan de achterkant van het gebouw zijn de parkeerplaatsen ,die alleen voor de bewoners zijn. Daar staan ook de bergingen en ligt de gemeenschappelijke tuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. De bewoners konden kiezen voor extra mogelijkheden op het binnenterrein. De meeste stemmen waren voor een picknickset. Nadat het ingezaaide gras is aangegroeid, worden er 2 picknicksets en een bankje geplaatst.

Voorrang voor bewoners uit Drents Dorp

Er was veel belangstelling voor de appartementen, we kregen ruim 2.400 reacties via Wooniezie. Bewoners uit Drents Dorp die in een huurwoning van Woonbedrijf woonden, kregen voorrang op een deel van de appartementen. Om een mix te krijgen tussen oud en jong hebben we de overige appartementen gelijkmatig toegewezen over alle leeftijdscategorieën.

Energiezuinig wonen

De appartementen zijn energiezuinig:

  • De gevels en het dak zijn goed geïsoleerd. Het lage dak is een groendak met lage plantjes.
  • Er liggen zonnepanelen op het dak van het gebouw. De opgewekte elektriciteit wordt gebruikt voor de algemene verlichting, automatische deuren en lift.
  • De appartementen hebben geen gasaansluiting, maar een aansluiting voor elektrisch koken.
  • De energiezuinige warmtepomp verwarmt de woning en zorgt voor warm water.
  • De warmteterugwininstallatie zorgt voor de ventilatie in de woning en haalt warmte uit de afgezogen lucht en warmt daarmee de aangezogen verse buitenlucht op.

Hergebruik

Bouwbedrijf van Montfort is in juli 2020 begonnen met de bouw. Tegels die ze verwijderd hebben voor de bouw, zijn opnieuw gebruikt op het plein van de naastgelegen school. Daar zijn een paar speeltoestellen verwijderd, waarvan er 1 elders een nieuwe plek heeft gekregen. Bij het gesloopte buurthuis Oes Hoes stond een kunstwerk van keien. Dit heeft weer een plaatsje gekregen in de voortuin aan de Koenraadlaan.