Michael van der Linden (32) woont met zijn vrouw en 2 kinderen in De Coevering in Geldrop. Daar woont hij in een van de 4 flats van Woonbedrijf, aan de rand van het bos. "Een heel mooi stukje Geldrop, maar het staat te verloederen." En daar wil hij dolgraag iets aan doen.

"De Coevering heeft een slechte naam", vertelt Michael. "Dat heeft verschillende oorzaken. Zo hebben we hier veel last van zwerfafval en drugsgebruik. Er woont hier een mix van mensen: jong, oud, verschillende culturen en cliënten van de GGzE. Dat kan weleens botsen. Of juist zorgen voor weinig tot geen contact."

Aanspreekpunt

Michael legde contact met alle betrokken partijen, zoals Woonbedrijf, de gemeente, de GGzE, en de politie. Ook ging hij langs bij veel bewoners en vroeg naar hun ervaringen. Inmiddels is hij in zijn buurt een aanspreekpunt. "Mensen kunnen vragen of problemen melden bij Woonbedrijf of de gemeente. Maar die drempel is te hoog. Ik ben gemakkelijk benaderbaar. En ze weten dat ik het oppak en ook vertel wat ermee gebeurt."

Wijkdag

op 11 september organiseerde Michael een wijkdag. Dit deed hij samen met Woonbedrijf, de gemeente en de LEV Groep. "’s Ochtends heb ik met een groepje bewoners zwerfafval opgeruimd. ’s Middags was de wijkdag met kraampjes en een springkussen voor de kinderen. Dat was een succes. De opkomst was matig, maar het is nieuw. Ik zag al wel mensen met elkaar praten en dat was het doel. Op 28 december is de tweede wijkdag. Met het onderwerp ‘veiligheid’.

Samen de buurt mooier maken

Michael stopt veel tijd in zijn werk voor de buurt en de bewoners. Maar hij krijgt er ook veel energie van. "Ik hoop dat meer bewoners hiermee willen helpen. Dat we samen deze buurt mooier maken."