Aan de Prunellalaan in Waalre bouwen we 27 sociale huurappartementen. Die zijn ongeveer 66 m² groot en geschikt voor 1 of 2 mensen. De 9 appartementen op de begane grond zijn voor 55-plussers. Voor de 18 andere appartementen is er geen leeftijdsgrens. We verwachten dat de appartementen halverwege 2022 klaar zijn.

De appartementen hebben een woonkamer, open keuken en 2 slaapkamers. Er is een badkamer en een apart toilet. De appartementen op de begane grond hebben een terras, de andere een balkon. De woningen hebben een huurprijs van ongeveer €620 per maand. U kunt dus huurtoeslag aanvragen.

Senioren uit de Voldijn krijgen voorrang

Er zijn 9 appartementen op de begane grond. Die zijn voor 55-plussers die nu een eengezinswoning huren van Woonbedrijf of een andere corporatie in Waalre. Zij krijgen voorrang op deze appartementen. Als zij verhuizen komen die woningen vrij voor gezinnen. Voor de andere 18 appartementen is geen leeftijdsgrens. Deze wijzen we toe aan de mensen die het langst staan ingeschreven als woningzoekende.

Gasloos en zonnepanelen

De appartementen zijn goed geïsoleerd, gasloos en hebben zonnepanelen. Een warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water. Koken gebeurt elektrisch. Aan de oost-, zuid- en westkant zitten zonneschermen voor de ramen.

Klik-bakstenen

De gevels bouwen we met ClickBrick-bakstenen. Die worden niet gemetseld of gelijmd, maar gestapeld. Ze worden aan elkaar geklikt. Het voordeel hiervan is dat we de bakstenen opnieuw kunnen gebruiken. De muur kan snel worden afgebroken en weer worden opgebouwd. Het enige afval is dan eventueel beschadigde bakstenen.

Inschrijven bij Wooniezie

We verhuren de appartementen via Wooniezie. U kunt nu nog niet reageren. Wel kunt u zich alvast inschrijven als woningzoekende bij Wooniezie. Bent u 55-plusser en kunt u met voorrang een woning huren? Ook dan moet u ingeschreven zijn bij Wooniezie. Kijk voor meer informatie over de appartementen op www.woonbedrijf.com/prunellalaan.