De eerste bewoner van Buurtschap te Veld werd vandaag in het zonnetje gezet. Bewoner Linde kreeg vorige week al de sleutel van haar nieuwe woning van Woonbedrijf. Vandaag werd zij gefeliciteerd met haar nieuwe woning door algemeen directeur/bestuurder Ingrid de Boer (Woonbedrijf), wethouder Yasin Torunoglu (gemeente Eindhoven) en directeur Luc Severijnen (woonstichting 'thuis).

"Samen de wijk maken"
Bewoner Linde is erg blij met haar nieuwe woning. "Dat je bij Buurtschap te Veld samen de wijk maakt spreekt mij heel erg aan", vertelt Linde. "Ik ben vroeger opgegroeid in een wijk waar we altijd heel fijn sociaal contact hadden met alle buren en waar van alles georganiseerd werd. Dit hoop ik ook te vinden op mijn nieuwe plek. Ik voel me nu al heel erg thuis, dus dat gaat vast goed komen."

40 woningen vormen de kamer Kwartier
In de zogenaamde kamer Kwartier staan in totaal 40 woningen van Woonbedrijf. Het gaat om 24 tussenwoningen met 2 slaapkamers en 16 hoekwoningen met 3 slaapkamers. De eerste 8 woningen zijn nu opgeleverd. Vrijdag 28 januari worden de volgende 12 woningen opgeleverd en naar verwachting worden 24 februari de laatste 20 woningen van deze kamer opgeleverd. De woningen komen kant-en-klaar uit de fabriek van Barli in Uden. Eind oktober vorig jaar is begonnen met het plaatsen van de woningen en nu wonen er dus al de eerste bewoners.

Groot aandeel sociale huurwoningen
In totaal komen er bijna 700 woningen op Buurtschap te Veld staan. 350 woningen hiervan zijn sociale huurwoningen. 250 sociale huurwoningen zijn van Woonbedrijf. De andere 100 woningen worden via woonstichting ‘thuis verhuurd.