Huub Schroemgens heeft 2 dieren in huis: een kauw en een tijger. De eerste is tam en vliegt rond in huis. De tweede is bijna levensecht geschilderd op doek. Door Huub zelf. "Ik begon hiermee als oefening, maar inmiddels is het dit."

Huub woont al ruim 15 jaar in een appartement in ’t Hofke in Tongelre. Bij binnenkomst laat kauw Rocky zich meteen horen. Hij vliegt vanaf de deur in de woonkamer al snel naar Huub. "Ik vond ‘m als klein vogeltje op straat, toen ik de hond uitliet", vertelt hij. Huub bracht Rocky groot met vloeibaar kattenvoer. Sindsdien woont hij bij hem.

Schilderij van tijger

In het eetgedeelte van de keuken staat een groot schilderij op een ezel. Daarop is een levensechte tijgerkop te zien. "Ik begon hiermee als oefening. Ik had een badlaken met een tijgerkop erop en wilde dat in een paar dagen ‘even’ schilderen. Maar ik was bezig en vond die kop ineens niet meer zo mooi. Toen ben ik wat gaan veranderen. En verdergegaan. En veranderde weer wat. En inmiddels is het dit."

Portretjes van krijt

Huub begon ruim 30 jaar geleden met schilderen. "Ik zag op tv een kunstenaar bezig met pastelkrijt. Dat vond ik leuk! Ik kocht ook zo’n doos met krijt en ben portretjes gaan maken. Al snel stapte ik over op schilderen. De tijger is bijna af. Er moet alleen nog wat licht en schaduw in. Daarna wil ik er posters van laten drukken."