Woonbedrijf begon in 2021 met het verbouwen van het oude St. Josephklooster in de Poeijersstraat. Daarin zitten nu 15 sociale huurappartementen. In de kloostertuin bouwden we 13 nieuwe sociale huurwoningen. Die waren in februari 2022 klaar. Deze woningen zijn gasloos en hebben zonnepanelen. Ze zijn met ClickBricks gebouwd, herbruikbare bakstenen die worden vastgeklikt. De houten, Finse school naast het klooster is duurzaam gesloopt. Het hout is weer gebruikt voor de gezamenlijke fietsenberging.

De plek is heel geschikt voor groepswonen. Daarom sloot Woonbedrijf een overeenkomst met woonvereniging ‘t Rondeel. De huizen zijn verhuurd aan leden hiervan. Een van hen is Sonja Kuijpers. Zij woont met haar kinderen Juul (13) en Hannes (12) in een woning in de kloostertuin. "Een vriendin van me wees me op dit project. Ik wist nog niet wat het wonen in een woonvereniging precies inhield. Ik was een beetje bang voor een geitenwollensokkengehalte. Maar tijdens het kennismakingsgesprek werd dat beeld meteen weggenomen."

Het wonen bevalt haar goed. "Het is hier heerlijk! Ik kijk uit op de gezamenlijke tuin en heb achter een leuk hoekje met de buren. Ik houd samen met andere bewoners de tuin bij. En er is leuk contact onderling en in de tuin kom je altijd wel iemand tegen."