Al 50 jaar woont Joop van Donkelaar (83) in Schuttersbosch. En als het aan hem ligt tot zijn dood. Het blijft bijzonder, zo lang huren! Wij gingen langs met een mandje met lekkers en vroegen hem wat het wonen hier zo fijn maakt.

Voordat Joop naar Schuttersbosch kwam, woonde hij met zijn vrouw en zoon in Woensel. Maar het huis daar was niet geschikt voor zijn zoon met een lichamelijke beperking. De gelijkvloerse woning in Schuttersbosch wél. Dus verhuisde het gezin al snel van de drukke Airbornelaan naar het rustige bos.

"Dat was even stil", zegt Joop. "Maar onze zoon vond zijn draai hier al snel. Hij maakte veel vriendjes en ging overal op de koffie." Zijn zoon overleed 13 jaar geleden, onverwacht. Net als zijn vrouw, 5 jaar geleden. Dat was na bijna 54 jaar huwelijk erg moeilijk. "Ik zat toen maar binnen. Totdat een buurtbewoner me naar buiten heeft getrokken. Met steun van de omgeving kwam ik weer onder de mensen. En daar ben ik reuze blij mee."
Dat vindt Joop meteen het mooie van de buurt: de verbinding. "Er is veel contact onderling. De dames hebben hier een koffieclubje. Elke maand is er een lunch voor buurtbewoners. En als er een activiteit is, ben ik erbij!" Aan verhuizen heeft Joop nooit gedacht. "De omgeving en rust zijn heerlijk. En hier liggen mijn herinneringen."