In april en maart van dit jaar gingen we in gesprek met een bewonerspanel van recent verhuisde bewoners. We wilden graag weten wat zij een goede oplossing vinden voor de grootste ergernis van vertrekkende bewoners: de overname van spullen. Na deze gesprekken hebben we een nieuwe manier van werken uitgewerkt en getest. Dankzij het meedenken van het panel hebben we de regeling kunnen verbeteren!

Wat doen we anders?

Volgens de nieuwe regeling maakt een vertrekkende bewoner bij de 1e opname de keuze om spullen, zoals een vloer of raambekleding, gratis ter overname aan te bieden aan Woonbedrijf. Hij heeft hier vanaf dat moment geen omkijken meer naar. Woonbedrijf geeft een nieuwe bewoner de mogelijkheid de spullen gratis over te nemen, dit staat al in de advertentie. Een nieuwe bewoner kiest zo meer bewust voor een woning en dat scheelt in kosten en tijd. Besluit hij dat hij de overnames niet wil hebben, dan verwijdert Woonbedrijf deze kosteloos. Voor deze spullen zoekt Woonbedrijf een 2e leven. Is een nieuwe bewoner bekend voor het einde van de huurdatum? Dan kunnen een vertrekkende en nieuwe bewoner overnames zelf afstemmen. Geen open eindjes meer voor de vertrekkende bewoner dus! Voor ons betekent het dat de woning sneller kan worden verhuurd, de spullen hergebruikt worden en de leegstand verminderd.

Blijere bewoners

Waar eind vorig jaar onze bewoners ‘Onduidelijkheid overnames’ als belangrijkste verbeterpunt zagen, zien we deze nu niet meer terug in de top 5 verbeterpunten! En niet onbelangrijk, we zien een stijgende lijn in tevredenheid van vertrekkende bewoners. Conclusie: door te verbeteren op dat wat voor onze bewoners het meest wringt, hebben we invloed op hoe bewoners het verhuisproces beleven. Goed nieuws dus!