Aan de Gerretsonlaan in de wijk Prinsejagt staan 3 hofjes. Hier wonen mensen van 55 jaar en ouder. Sjef Corstiaans en zijn vrouw wonen al sinds het begin in zo'n hofje. Ze wonen er fijn, maar zijn niet tevreden over het onderhoud van de gezamenlijke tuin. En daarom steekt Sjef zelf de handen uit de mouwen.

‘De beste beslissing ooit’, noemt Sjef het verhuizen naar het hofje. Vooral door het ‘samen wonen’ met de andere bewoners. "In de zomer heb je echt het gevoel alsof je met een aantal caravans rondom een weitje staat", zegt hij lachend. "En er is sociale controle en betrokkenheid. En als het nodig is, helpen we elkaar."

Sjef zit graag buiten in de tuin. Maar het onderhoud van de gezamenlijke tuin, waar ze servicekosten voor betalen, vinden hij en de andere bewoners maar slecht.

En daar stoort Sjef zich aan. Daarom doet hij veel zelf. "Even schoffelen, grasmaaien of onkruid weghalen. De koffie of wijn smaakt veel beter als je in een mooie, nette tuin zit!" Afgelopen Burendag, in september, pakten bewoners samen de tuin aan. Ze legden geld bij elkaar voor planten en zetten die samen in de grond. "Nu ziet het er weer netjes uit. We sloten het weekend af door gezellig samen te borrelen en eten."