Alle 27 appartementen aan de Prunellalaan/Trolliuslaan in Waalre zijn klaar en verhuurd. De bouw was in de zomer 2021 gestart. Medio mei 2022 hebben de bewoners het huurcontract getekend en de sleutels gekregen van hun nieuwe appartement.

Blije bewoners
We spraken bewoner Ronald even en hij is helemaal blij. Veel tijd had hij niet want hij ging meteen aan de slag om er zijn nieuwe thuis van te maken. Maar hij wilde wel even poseren voor de foto, omdat hij ontzettend trots is.

Vroeger was hier 't Hazzo
Op de plek waar nu de appartementen staan, stond vroeger gemeenschapshuis 't Hazzo.
Het zijn 27 compacte appartementen voor 1 of 2 personen. De appartementen zijn verdeeld over 2 blokken. Aan de kant van de Prunellalaan staat een blok met 3 woonlagen en 16 appartementen. Aan de kant van de Trolliuslaan staat een blok met 2 woonlagen en in totaal 11 appartementen. De appartementen hebben geen lift, waardoor de servicekosten laag blijven. De huurprijzen zijn ongeveer € 620 per maand (prijspeil 2022), dus huurtoeslag aanvragen is mogelijk.

Duurzaamheid
De appartementen zijn goed geïsoleerd, zijn gasloos en hebben zonnepanelen. Een warmtepomp zonder unit die buiten staat, zorgt voor verwarming en warm water.

De gevels zijn gebouwd met ClickBrick® bakstenen. Deze bakstenen zien er gewoon uit, maar worden niet gemetseld of gelijmd. Ze worden gestapeld en aan elkaar verbonden door een kliksysteem. Het grote voordeel van dit systeem is dat je de bakstenen in zijn geheel kunt hergebruiken. De constructie kan snel en gemakkelijk worden afgebroken en weer opgebouwd. En dan blijft het afval beperkt tot de eventueel beschadigde bakstenen.