De 63 appartementen en gezinswoningen aan de Oude Stadsgracht in het centrum van Eindhoven waren toe aan groot onderhoud, aan de binnen- en buitenkant. Begin 2022 waren de werkzaamheden aan de woningen afgerond. De verbouwing van de entree was begin juni 2022 klaar.

Nieuwe keuken, badkamer en toilet

Voor de zomervakantie in 2021 begonnen we met de werkzaamheden. In de woningen vervingen we de keukens, badkamers en toiletten waar nodig. De cv-leidingen maakten plaats voor opbouwleidingen. De woningen kregen betere ventilatie en de bewoners hebben nu een videofooninstallatie.


Onderhoud voorgevel

Aan de buitenkant van het gebouw pakten we de voorgevels aan. We herstelden het voegwerk en vervingen de kozijnen door aluminium kozijnen. Die hebben nu geluidswerend, isolerend glas en ventilatieroosters. Ook vervingen we de dakramen.


Onderhoud gezinswoningen

Ook de achtergevel en de eengezinswoningen kregen onderhoud aan de buitenkant. We repareerden en schilderden de houten kozijnen, deuren en ramen. Het glas is vervangen door isolerend glas met ventilatieroosters. We vervingen de voordeuren en dakramen. Tot slot knapten we de ingang van het gebouw en de 3 binnengangen op.