Woonbedrijf en KnaapenGroep tekenden 16 februari een overeenkomst om 90 appartementen aan de Lauwerszeeweg in Eindhoven te renoveren en te verduurzamen.

We isoleren het dak en de gevel, plaatsen HR++ glas en een nieuw ventilatiesysteem. Ook vervangen we de collectieve cv-ketel door een elektrische warmtepomp. Hierdoor is het gebouw in 1 keer van het gas af en gaan de woningen gemiddeld naar energielabel A+. Bij alle woningen vernieuwen we de badkamer en het toilet en vervangen we de rioleringsleidingen. De keuken vervangen we als deze aan vervanging toe is en als bewoners dat zelf willen.

KnaapenGroep begint 3 april 2023 met de eerste werkzaamheden. Naar verwachting is het hele project in het najaar 2023 klaar.

Modelwoning, huisbezoeken en Tante Keet

Woonbedrijf en KnaapenGroep informeren en betrekken de bewoners op verschillende momenten en manieren. Bewoners krijgen een informatieboekje en nieuwsbrieven, kunnen de modelwoning bekijken, bijeenkomsten bijwonen en met vragen terecht tijdens de huisbezoeken en bij het wekelijks inloopuur. Ook zijn er keuzemomenten waar bewoners de tegels, frontjes, werkbladen en greepjes voor de badkamer en keuken kunnen uitzoeken. Als de werkzaamheden starten, kunnen bewoners elkaar ook ontmoeten in Tante Keet. Deze keet van KnaapenGroep staat in de binnentuin en is ingericht als woonkamer. Bewoners kunnen hier terecht voor een bakje koffie of thee en even ontsnappen aan de werkzaamheden.