In Woensel-Zuid ligt de buurt Mensfort. Woonbedrijf heeft hier zo’n 400 huizen, vooral eengezinswoningen. Chris Widdershoven is woonconsulent en neemt ons mee de buurt in. Ook beheerders Jan van Kollenburgen en Tim Legius gaan mee op pad.

10.00 uur

Aan het Van Vianenpad staan nu nog 36 kleine appartementen. Maar die hebben veel technische problemen. "Te veel om ze nog op te knappen", zegt Chris. "Daarom gaan we ze slopen. We gaan hier 42 appartementen bouwen, in een woonblok met 3 verdiepingen. We hopen dat de bouw van de nieuwe appartementen in 2024 start en in 2025 klaar is." Meer informatie vind je op www.woonbedrijf.com/project/vianenpad.

11.00 uur

Jan van Kollenburg is maar liefst 16 jaar beheerder geweest in Mensfort. Maar sinds dit jaar werkt hij in Strijp. Hij draagt hier letterlijk het stokje over aan Tim Legius, de nieuwe beheerder in Mensfort. "Ik vind Mensfort een heel fijne wijk en was er erg betrokken", zegt Jan. "Ik zal het hier missen. Maar heb er vertrouwen in dat Tim met dezelfde passie te werk gaat." Jan had een goed contact met de voorzitter van Stichting Leefbaarheid Mensfort (SLM), Jan van Peer. Deze stichting organiseert activiteiten en informeert en betrekt bewoners bij het leefbaar houden van de wijk. "We gaan Jan als beheerder missen!", zegt Jan van Peer. "Hij was van het persoonlijke contact en heel toegankelijk. Ik kon alles zeggen, positief of negatief. Maar we blijven Jan zeker zien. En we wensen Tim natuurlijk veel succes als nieuwe beheerder!"

11.30 uur

Chris maakt een praatje met Henk en Riet. Zij verhuisden in september vorig jaar naar een appartement in Mensfort. Hiervoor woonden ze 52 jaar in een eengezinswoning in Woensel. "Maar traplopen ging steeds moeilijker", zegt Henk. "Nu wonen we gelijkvloers en het gebouw heeft een lift, da's ideaal." Het stel woonde al eerder in Mensfort, voordat ze naar Woensel verhuisden. "De wijk is natuurlijk veel veranderd", zegt Riet. Ze lacht. "In de kerk waar onze jongste dochter is gedoopt, zit nu een ALDI." Een bijzonder weetje: hun onderburen van toen zien ze nog steeds. "Zij wonen hier vlakbij", zegt Henk. "Na 55 jaar hebben we nog steeds contact."

12.30 uur

Fijn en ongestoord wonen voor bewoners staat bij Woonbedrijf op nummer 1. Of mensen fijn wonen, halen we op via vragenlijsten. Inmiddels hebben al meer dan 11.000 bewoners de vragenlijsten ingevuld! Daar zijn we heel blij mee, want met die informatie kunnen we onze diensterlening verbeteren. "Vorig jaar vulden niet veel bewoners in Mensfort de vragenlijst in", vertelt Chris. "Om meer informatie over het wonen op te halen, gingen we in januari langs de deuren. We spraken 36 bewoners. Zij vertelden ons of ze fijn wonen in hun huis en in de wijk en waardoor dit komt. Met die informatie kunnen we acties en oplossingen bedenken om mensen hier nog fijner te laten wonen."