Op het terrein waar vroeger basisschool De Windroos stond, heeft Woonbedrijf sociale huurwoningen gebouwd. Er staan nu 14 gezinswoningen en 23 appartementen tussen de Carolusdreef, Die Haghe en de St. Antoniusstraat in Valkenswaard. De appartementen zijn verhuurd aan 1 of 2 personen en de gezinswoningen aan startende stellen en gezinnen, jonger dan 35 jaar. Bouwbedrijf Heijmans Woningbouw is in oktober 2021 gestart met de bouw. De woningen zijn eind 2022 opgeleverd.

Woonbedrijf is heel trots dat de woningen klaar zijn. Het zijn allemaal sociale huurwoningen, waar veel vraag naar is. Deze plek heeft een mooie nieuwe bestemming gekregen. Met fijne woningen voor alle leeftijden, midden in Valkenswaard en vlak bij allerlei voorzieningen. De bewoners zijn al een beetje gesetteld. Daarom heeft Woonbedrijf samen met hen en de mensen die bij de bouw betrokken waren, de oplevering gevierd.

Roy Beijnsberger (op de foto links), directeur Woonbedrijf en Gijs Wagemakers (op de foto rechts), directeur van Heijmans Woningbouw overhandigden een leuk presentje voor de tuin of balkon aan de bewoners. Mevrouw Senders mocht het eerste in ontvangst nemen: "Ik heb 51 jaar heel fijn in de Kreijenbeek gewoond. Nu zijn mijn man en ik weer in ons oude buurtje gaan wonen. En dat bevalt goed!"

Appartementen
Het appartementengebouw met lift is 4 lagen hoog en staat op de hoek van de Carolusdreef en Die Haghe. De netto huurprijs is €625,00*), dus huurtoeslag aanvragen is mogelijk. De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, 2 slaapkamers, een badkamer, een apart toilet en een terras of een balkon.


Woningen
Aan de Carolusdreef ligt een rijtje van 8 woningen. De andere 6 liggen aan de St. Antoniusstraat. Elke woning heeft een tuin en berging. Beneden is een woonkamer met open keuken en op de eerste verdieping zijn 2 slaapkamers. De netto huurprijs van het grootste deel van de gezinswoningen is €633,00*), dus ook hier kan huurtoeslag worden aangevraagd. De 2 eindwoningen van het rijtje aan de Carolusdreef, zijn wat groter en kosten €678,00*).

Tussen het appartementengebouw en de woningen is een gezamenlijke parkeerplaats. Hier hebben de bewoners van de appartementen en woningen ieder een eigen plek voor de auto.

Duurzaamheid
Deze nieuwe woningen zijn duurzaam, gasloos en hebben energielabel A. Dat betekent dat ze erg energiezuinig zijn. Elke woning heeft een eigen warmtepomp die voor verwarming en warm water zorgt.

*) de huurprijzen zijn zonder servicekosten en kosten voor de parkeerplaats.

Klik hier voor meer informatie over de nieuwe woningen aan de Carolusdreef.