Kerstmis, Pasen, Oud & Nieuw, Halloween, Sinterklaas… De bewoners van de Distelstraat vieren het samen. En hoe! Met kerst hangen de huizen en straat vol met lichtjes. En het griezelen met Halloween trekt kinderen uit heel Eindhoven. "We doen dit allemaal omdat we het gezellig vinden", zegt bewoner Christiaan van de Akker. "Maar we kunnen ook echt op elkaar bouwen."

Christiaan kwam 4 jaar geleden in de Distelstraat wonen. Tegelijk met wat andere bewoners."Vanaf toen zijn de activiteiten hier een beetje begonnen", zegt hij. Zoals kerst. Eerst waren er maar een paar huizen verlicht. Maar elk jaar kwamen daar meer huizen én lichtjes bij. "In 2021 zijn we lichtsnoeren over de straat heen gaan hangen. Ook de studenten die op de hoek wonen, doen mee."

Naast de gezellige kerstverlichting, organiseren ze ook van alles met Halloween, Oud en Nieuw, en Pasen. Ze letten op elkaar en op de kinderen. In de zomer spelen de kinderen buiten en staan de voordeuren van een aantal woningen open. Die saamhorigheid ervaren veel bewoners als fijn.