Ze wordt het hart van de wijk genoemd, Halima Boutbaik. Ze is al sinds 2005 vrijwilliger in Vaartbroek. Eerst bij jongerencentrum De Vaart en sinds een jaar bij buurthuis De Huiskamer. Hier kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten of wat eten en drinken. Halima is er vaak en soms kookt ze voor groepen. "Dit is mijn tweede huis."

Al jaren doet ze van alles in de wijk. Van helpen bij activiteiten in De Vaart tot een bloemetje kopen voor iemand in de straat. Ze maakt een praatje, steekt de handen uit de mouwen of is een luisterend oor. Dat waarderen buurtbewoners.

De Huiskamer is ingericht met spullen die mensen hebben gegeven. "Zelfs de keuken en gordijnen." Halima werkt er samen met 5 andere vrijwilligsters. Regelmatig zijn er bijeenkomsten, bijvoorbeeld van de gemeente of Woonbedrijf. Dan verzorgt Halima soms het eten. "Ik hou van koken en verschillende buitenlandse gerechten. Ik kook altijd op gevoel, zonder recept. Als mensen het lekker vinden en dankbaar zijn, dan ben ik blij."

In december was er brand in een seniorencomplex in de straat. Alle bewoners zijn opgevangen in De Huiskamer. "We zorgden voor koffie en thee, en van een pizzazaak hier kregen we 30 pizza's. De liefde, warmte en aandacht waren zo mooi. Daardoor is zo’n plek belangrijk voor de wijk."