Mevrouw van Dijk is 96 jaar en woont al bijna 60 jaar in haar woning in de wijk Kronehoef. Ze is dol op haar groene achtertuin, die ze nog steeds zelf bijhoudt. Dit vindt ze ook het fijnste aan haar woning: lekker buiten bezig zijn!

Op jonge leeftijd bracht ze al veel tijd door in de natuur. En dit is duidelijk te zien aan haar prachtige achtertuin. Ze heeft veel soorten planten, van azalea’s tot forsythia’s. Ook staan er planten die ze meenam van de Strabrechtse Heide.

Naast het onderhouden van de bloemen en planten, is mevrouw van Dijk ook erg creatief in het decoreren van haar tuin. Zo hangt er oud keukengerei aan haar schutting en haar oude vijver is nu een plantenbak. In haar tuin vind je zelfs het oude piespotje dat haar kinderen vroeger gebruikten. Ik verzamel ook veel takken die me ergens aan doen denken", zegt ze. "Deze lijkt bijvoorbeeld heel erg op een hond."

Er staat ook een dode boom, die ze trots haar ‘mooie dooie boom’ noemt. Mevrouw van Dijk is niet alleen creatief, maar ook erg actief in haar tuin. Zoals ze zelf zegt: "Als je blijft zitten, ga je dood!" We zijn trots op bewoners zoals zij, die hun tuinen zo mooi bijhouden en hun liefde voor de natuur delen met anderen.