Eindhoven verbergt een aantal mooie buurttuinen in verschillende wijken! Deze worden vaak vrijwillig onderhouden door buurtbewoners. En daar zijn we blij mee. Want groen is belangrijk, gezond en zorgt voor een fijne woonomgeving. Ook zijn het mooie plekken om elkaar te ontmoeten. We laten 3 van deze pareltjes aan je zien.

De Buurtwerf Bennekel

De Buurtwerf in de wijk Bennekel was 2 jaar geleden nog een verwaarloosde plek. Maar dit is sinds 2022 langzaam veranderd in een mooie moestuin en ontmoetingsplek. Sociaal ontwerper Lian Kroes en bewoonster Laura Astola hebben hier hard aan gewerkt. Lees hier het hele artikel.

Moestuin Tivoli

Van buitenaf zie je alleen huizen. Maar als je door een steegje loopt, kom je uit bij een groene oase: moestuin Tivoli. Deze natuurlijke moestuin staat nu vol met kleine plantjes, opkomende groenten en paarse bloemen. Bewoonster Miranda Delhaes onderhoudt de tuin elke dag met liefde. Lees hier het hele artikel.

Buurttuin Philipsdorp

Eten op de picknickbank, yoga doen op het gras of aardbeien plukken. Op een zonnige dag is het druk in de buurttuin in Philipsdorp. De wens van Sophie Vermeulen is hiermee uitgekomen: bewoners kunnen samenkomen op een mooie, groene plek in de buurt. Lees hier het hele artikel.