Er staan 37 nieuwe sociale huurwoningen in Valkenswaard. De 14 gezinswoningen en 23 appartementen staan tussen de straten Carolusdreef, Die Haghe en de Sint Antoniusstraat. Heijmans Woningbouw begon in oktober 2021 met de bouw. De woningen waren eind 2022 klaar.

Alle woningen zijn duurzaam. Ze zijn gasloos, hebben een warmtepomp en zijn goed geïsoleerd. De appartementen zijn verhuurd aan 1 of 2 personen van alle leeftijden. De gezinswoningen aan starters en jonge gezinnen.

In maart vierden we de oplevering met bewoners en mensen die betrokken waren bij de bouw. Bewoners kregen een klein appelboompje voor in de tuin of op het balkon. Mevrouw Senders mocht het eerste in ontvangst nemen. "Wij woonden 52 jaar met veel plezier in De Kreijenbeek", zegt ze. "Maar verhuizen was een verstandige keuze. Het onderhoud van ons huis en de tuin werden te veel."

Oorspronkelijk komt ze uit de Sint Antoniusstraat, achter de Carolusdreef. "Ik zei al langer: als ik ooit nog ergens heen wil, dan is het naar mijn oude buurt. Toen we hoorden dat hier gebouwd werd, hebben we ons ingeschreven." Het appartement bevalt ze goed. "Ik hoop dat we hier nog zeker 10 jaar mogen wonen."