In de komende edities van Buurten besteden we steeds aandacht aan een bepaald onderdeel van overlast. Er zijn meerdere vormen van overlast zoals geluidsoverlast, illegale activiteiten in de woning, verward gedrag, huiselijk geweld enzovoort. We vertellen hieronder wat je zelf kunt doen bij geluidsoverlast.

Zomerperiode

De zomerperiode breekt weer aan. Mensen gaan buiten zitten en ramen en deuren gaan open. De kans wordt groter dat je elkaar hoort en geluidoverlast hebt of zelf veroorzaakt. Ben je hier bewust van en houd rekening met elkaar. Er zijn veel soorten geluidsoverlast. Denk aan hard roepen, gillen, geblaf van honden, harde muziek, feestjes, klussen of geluid van de televisie.

Wanneer is iets overlast?

Dat is helaas niet zo duidelijk te zeggen. De één heeft sneller last van (leef)geluid van de buren, de ander niet. Het is dus heel persoonlijk.

Wat kun je zelf doen bij overlast?

Bespreek dit met de buren. Vaak hebben ze niet door dat ze overlast veroorzaken. Blijf rustig als je je buren benadert. Als jij rustig bent, is de kans groot dat de buren ook rustig reageren. Kies een moment dat jou én je buren goed uitkomt. Leg tijdens het gesprek uit waar je last van hebt en wat het met je doet. Luister ook naar je buren. Begrip van beide kanten is belangrijk. Zoek samen naar een oplossing waar jullie allebei tevreden mee zijn. Kom elkaar hierin tegemoet.

Kom je er samen niet uit?

In de volgende edities van Buurten lees je meer over de rol van onze buurtbeheerders en Buurtbemiddeling. Ook vertellen we meer over de partners met wie Woonbedrijf samenwerkt, zoals de gemeente, politie en zorgpartijen. Ook hebben we het over dossieropbouw en een rechtszaak; hoe gaat dit in zijn werk?

Nu al meer weten over overlast of het melden hiervan?

Kijk hier voor meer informatie over overlast in de buurt.