De naamgeving van de nieuwbouw van Vestide/Woonbedrijf van de 735 studentenwoningen op de TU/e-campus is bekendgemaakt. Roy Beijnsberger (algemeen directeur/bestuurder Woonbedrijf) en Robert-Jan Smits (voorzitter college van bestuur TU/e) onthulden samen met studenten de namen van de twee torens en de laagbouw tijdens een feestelijke bijeenkomst van community LOT.

Betekenis van de namen Castor, Pollux en Terra
De twee torens gaan Castor en Pollux heten. Castor is de naam voor de toren aan de westzijde en de oostelijke toren gaat Pollux heten. De naam voor de laagbouw tussen de twee torens in wordt Terra. Castor en Pollux zijn de namen van de twee helderste sterren in het sterrenbeeld Tweelingen.

De namen komen voort uit de Griekse mythologie en verwijzen naar de tweelingbroers die worden beschouwd als avontuurlijke ontdekkingsreizigers. Met de tweelingbroers wordt verwezen naar de verschijningsvorm van de 2 torens. Terra verwijst naar Terra Mater (moeder aarde): de personificatie van de aarde. Dit als referentie aan de laagbouw.

Naamgeving nieuwe stap in het project
"Met de bekendmaking van de namen van de gebouwen zetten we weer een nieuwe stap in dit project" vertelt Roy Beijnsberger. "Met de 735 studentenwoningen leveren we een belangrijke bijdrage aan een fijn en betaalbaar thuis voor studenten. Op deze nieuwe plek op de campus gaat straks een bruisende leefgemeenschap van studenten ontstaan".
Robert-Jan Smits vult aan: "Een fijne en betaalbare woonruimte is cruciaal voor een prettige en succesvolle studietijd. Als universiteit mogen we zelf niet investeren in studentenhuisvesting, maar via het convenant studentenhuisvesting werken we intensief samen met partners om ontwikkelingen mogelijk te maken. Dit project is daar een prachtig voorbeeld van. We zijn trots dat we op deze manier ons steentje bij kunnen dragen aan de grote behoefte aan studentenhuisvesting, en dat op een prachtige, levendige en groene locatie op onze campus."

Naamgeving kwam tot stand via uitvraag studenten en medewerkers
Voor de naamgeving van de nieuwe gebouwen is een uitvraag gedaan onder studenten en medewerkers van de TU/e. In totaal zijn er 300 suggesties voor namen ingediend. Een commissie bestaande uit studenten en medewerkers heeft de uiteindelijke keuze gemaakt voor de nieuwe naamgeving van de gebouwen.

Opzet van het woningbouwplan
Het plan (ontworpen door architectenbureau VenhoevenCS) bestaat uit twee woontorens en een studentendorp (laagbouw). In de toren aan de westkant komen 278 studentenwoningen, de oostelijke toren bestaat uit 371 studentenwoningen. Beide torens zijn ongeveer 50 meter hoog (16 woonlagen). Tussen de twee torens komt het 'studentendorp' met 86 woningen verdeeld over 5 straatjes met 2 woonlagen, bestemd voor groepswonen.

Zowel in de hoogbouw als in de laagbouw komen diverse voorzieningen ter ondersteuning van de bruisende community op de campus waar wonen, studeren en recreëren samenkomen. De TU/e is blij met deze uitbreiding van studentenvoorzieningen naast de reeds bestaande woontorens Luna en Aurora. De woningen worden gebouwd door Heijmans en komen op de plek waar eerst 'het Paviljoen' stond, het eerste gebouw van de TU/e uit 1956.