Je tuin onderhouden kan een flinke klus zijn. Zeker als je dit zelf niet kunt, bijvoorbeeld vanwege je gezondheid. Dit is het geval bij 3 bewoners van de Tomatenstraat in de wijk Vaarbroek. Daarom kwam vanuit WIJeindhoven de vraag om deze tuinen onderhoudsarm te maken. Samen met wat bewoners van de Tomatenstraat, Du Pré Groenprojecten, WIJeindhoven en de firma Edwards gingen we aan de slag!

Plan voor onderhoudsarme voortuinen

In het verleden zijn deze tuin al opgeschoond. Maar: na een paar maanden groeiden de tuinen weer dicht. Vervelend... Dit moet toch anders kunnen? Zo bedachten we het ontwerpen van een onderhoudsarme tuin.

Proef met 3 tuinen

Op 9 november deden we een proef en maakten we de 3 voortuinen onderhoudsarm. De firma Edwards hielp ons. Edwards werkt aan medische oplossingen voor mensen met hart- en vaatziekten. De medewerkers zetten hun teamuitje graag in om goed werk te doen in Vaartbroek. Een mooi gebaar! Met 13 man hielpen ze bij het aanpakken van de 3 tuinen. Ook andere voortuinen in de Tomatenstraat werden opgeschoond en onkruidvrij gemaakt. Super!

Het was een groot succes!

De nieuwe tuinen zorgden voor een grote glimlach bij de 3 bewoners. Zij zijn erg blij en dankbaar. En het buiten bezig zijn, zorgde voor verbinding tussen bewoners, vrijwilligers en de aanwezige organisaties. Extra gezellig met wat te drinken en iets lekkers van de Buurtbus van WIJeindhoven. Bewoners van de Tomatenstraat konden ook genieten van een lunch in De Huiskamer. Verzorgd door vrijwilligster Halima en de firma Edwards. Het was een mooie, actieve en groene dag! Dankjewel aan iedereen die geholpen heeft!