In Eindhoven weten senioren hun weg inmiddels goed te vinden naar SeniorenPunt. 31 oktober opende eenzelfde informatiepunt in Geldrop-Mierlo, onder de naam Langer Thuis Wijzer. Één informatiepunt op het gebied van welzijn, wonen en zorg voor senioren. Met als doel: senioren en hun familie, mantelzorgers en doorverwijzers uit Geldrop-Mierlo zo goed mogelijk ondersteunen om langer prettig, veilig en zelfstandig thuis te wonen.

Alle informatie over welzijn, wonen en zorg op één plek
Bij Langer Thuis Wijzer kunnen senioren en mantelzorgers terecht met hun vragen op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Welke ondersteuningsmogelijkheden zijn er voor thuis? Waar kan ik terecht voor een zinvolle invulling van mijn dag? Welke seniorenwoningen zijn er en hoe kom ik ervoor in aanmerking? Hoe vraag ik een zorgindicatie aan? Maar ook met andere vragen over welzijn, wonen en zorg zijn senioren welkom. Weten ze het antwoord op de vraag niet? Dan denken ze graag mee hoe ze toch verder kunnen helpen.

Betrokkenen in Langer Thuis Wijzer
Woonbedrijf is samen met o.a. Stroomz en Savant Zorg partner van dit initiatief van Anna Ouderenzorg, Wooninc. en Vitalis. Langer Thuis Wijzer is partner in Onze Wegwijzer. Het nieuwe informatieloket binnen de gemeente waar iedere inwoner uit Geldrop-Mierlo terecht kan met zijn of haar vragen.

Optimaal benutten van mogelijkheden
De noodzaak om mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen en bijbehorende zorgvraag nemen toe. De samenwerkende partners in Langer Thuis Wijzer zien het als hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om de mogelijkheden die ze hebben vanuit de verschillende vakgebieden zo goed mogelijk te benutten en in te zetten. De gezamenlijke kennis is groot en de organisaties leren elkaar steeds beter kennen. Hierdoor zijn de lijntjes kort en kunnen senioren beter en sneller geholpen worden naar een passende oplossing voor hun welzijns-, woon- en/of zorgbehoefte. Senioren zijn bij Langer Thuis Wijzer dus op de juiste plek voor een persoonlijk en compleet advies.

Langer Thuis Wijzer is in de Weeffabriek in Geldrop geopend op dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur. Senioren met vragen kunnen gewoon binnenlopen bij Langer Thuis Wijzer.