Op 7 december is het startsein gegeven voor de bouw van 341 nieuwe woningen in project De CAAI in Eindhoven. Hier komen onder andere 71 sociale huurappartementen voor Woonbedrijf. Dit is de tweede fase van De CAAI, dat bestaat uit de woongebouwen De Bloom en De Pure. Bijzonder aan deze fase is dat er veel verschillende doelgroepen een plek krijgen in de twee woongebouwen. Er komt een mix van koop- en huurwoningen.

Rap tempo
Na een snel doorlopen ontwikkelproces is de start bouw gevierd met betrokken partijen. Wethouder Mieke Verhees: "De ontwikkeling van de CAAI laat zien dat we in Eindhoven in een rap tempo iets voor elkaar krijgen door de handen ineen te slaan. Want Eindhoven bouwt door! En de snelheid gaat hier zeker niet ten koste van kwaliteit. Voor een mix aan nieuwe bewoners is er straks een unieke woonplek aan het water."

Betaalbare woningen
De CAAI wordt een prachtige nieuwe stadswijk waar een zeer divers aanbod van koop- en huurwoningen in allerlei prijsklassen ontstaat. Veel verschillende doelgroepen kunnen hier straks fijn wonen. Woonbedrijf bouwt hier:

  • 7 kleinere studio's met een zit-/slaapkamer met open keuken en een aparte badkamer voor jongeren die jonger zijn dan 23 jaar
  • 23 grotere studio's met een zit-/slaapkamer met open keuken en een aparte badkamer. Een klein deel van deze studio's zijn bedoeld voor jongeren van 23 tot en met 27 jaar
  • 4 appartementen met 1 slaapkamer voor 1 of 2 personen, voor alle leeftijden
  • 37 appartementen met 2 slaapkamers voor 1 of 2 personen, voor alle leeftijden


Marieke Franken, directeur van Woonbedrijf, is erg blij met deze ontwikkeling: "Door de goede samenwerking tussen Woonbedrijf en BPD hebben we het voor elkaar gekregen dat, ondanks de steeds veranderende marktomstandigheden, we nu al kunnen starten met de bouw. Dan kunnen we nog eerder de woningen opleveren en kan Woonbedrijf weer sneller tegemoet komen aan de blijvend grote vraag naar sociale huurwoningen."

Kijk voor hier voor meer informatie over de nieuwe huurappartementen.