Hoe staat het met de voorbereidingen voor de renovatie en optopping van de Grijpmaflats in Eindhoven? Hierover hebben Woonbedrijf en Huybregts Relou (VB Groep) de bewoners eind februari bijgepraat en die waren blij met de duidelijke uitleg.

Verduurzaming

We gaan de 81 woningen duurzamer maken door de gevel, het dak en de plafonds van de bergingen te isoleren (nieuwe houten kozijnen op de balkons, in de woningen overal HR ++ glas en in de portieken HR+, nieuwe voordeuren, extra isolatie in de spouwmuur, nieuwe dakbedekking en extra isolatie op het dak). Bewoners krijgen een eigen warmtepomp, nieuwe radiatoren en balansventilatie met warmteterugwinning (WTW). De voorziening voor verwarming en warmwater gaat van collectief naar individueel. Hierdoor hebben bewoners dus zelf invloed op hun verbruik voor het verwarmen en daarmee op de kosten. Ook krijgen bewoners een nieuwe badkamer, keuken en/of toilet als deze aan vervanging toe is.

Extra studio's

Daarnaast gaan we extra woningen toevoegen! Op de bovenste verdieping van de gebouwen komen 52 extra studio’s voor 1 à 2 personen. Deze studio’s zijn bedoeld voor jongeren tot 28 jaar om hen een kans op een woning te bieden in deze krappe woningmarkt.

Planning

Naar verwachting starten we in het 1e kwartaal van 2025 met het eerste blok en een jaar later is de renovatie en optopping van het laatste blok afgerond.

Meedenkgroep

Binnenkort gaan we verder in gesprek met de meedenkgroep van bewoners. Deze bewoners denken met ons mee over de proefwoning, keukenopstelling, parkeren en groen, het opfrissen van de portiek en de communicatie naar bewoners. Daarnaast kunnen alle bewoners elke week met hun vragen terecht tijdens het inloopuur in het gebouw of op afspraak.