De Generalenbuurt in Eindhoven krijgt 156 nieuwe sociale huurappartementen. Deze komen tussen de Generaal van Dibbetslaan en Generaal van Nijnattenstraat. De appartementen zijn bedoeld voor 1 of 2 personen. In het voorjaar start Stam + De Koning met bouwen. We verwachten dat de appartementen eind 2025 klaar zijn.

Op deze plek stonden eerst 46 eengezinswoningen. Die worden nu gesloopt. De bewoners zijn verhuisd naar een andere huurwoning.

Mix aan appartementen


We bouwen 3 blokken met appartementen. Er komt een mix van woningtypes. De appartementen hebben een woonkamer, open keuken, balkon 22 en 1 of 2 slaapkamers. Ook is er een badkamer, apart toilet en een technische ruimte. De huurprijs zonder servicekosten ligt tussen de €630 en €710 (prijspeil 2022).

Duurzaamheid en groen


Alle appartementen zijn gasloos en hebben een warmtepomp. Rondom het gebouw is ruimte voor groen. De bomen aan de Generaal van Nijnattenstraat blijven staan. Er komen in het plan nieuwe bomen en planten bij. Goed voor vogels en andere dieren. Ook zorgen we dat regenwater goed weg kan.

Interesse?

We bieden de huurappartenten aan via Wooniezie. Je kunt nog niet reageren, maar je wel vast inschrijven als woningzoekende. Meer weten? Kijk dan op www.generalenbuurt.com en scroll naar onder om het nieuwbouwplan te bekijken.