Heb je een kleine reparatie? Dan komen de vakmensen van onze Bouwservice bij je langs. De grotere reparaties en klussen doen 5 samenwerkingspartners voor ons. Dit zijn Groenen Bouw & Onderhoud, Coen Hagedoorn Bouwgroep, Jansen Huybregts, Aannemersbedrijf Van Rijswijck en KnaapenGroep. In de komende edities van Buurten gaan we op pad met een vakman van een van deze bedrijven. Deze keer met Patrick, werkzaam bij Groenen.

Patrick werkt iets meer dan 4 jaar bij Groenen. Hij doet reparaties en klussen bij bewoners thuis. In de meeste gevallen bij huurders van Woonbedrijf. "Vooral hang- en sluitwerk, lekkages, onderhoud aan keukens en badkamers, het repareren en vervangen van poorten en deuren...", somt hij op als werkzaamheden. "En één keer in de 2 of 3 weken plaats ik een nieuwe keuken. Samen met een collega. Dat is een grotere klus." Een ander team van Groenen knapt lege woningen op. "Da’s niks voor mij, veel hetzelfde werk. Ik hou van afwisseling. In mijn werk is het altijd een verrassing wat ik tegenkom en wat ik nodig heb. Dat maakt het leuk."

Bij een bewoner in Schuttersbosch gaat het stalen achterpoortje niet meer open. Hij krijgt de sleutel in het slot niet meer omgedraaid. Aan Patrick om de oorzaak te vinden en op te lossen. Met een moersleutel lukt het hem om de poort er in zijn geheel uit te krijgen. Daarna haalt hij het slot uit de poort. "Zo'n buitenslot krijgt te maken met regen en kou. Dat kan voor veel roest zorgen, waardoor het vast komt te zitten. Wat hier waarschijnlijk het geval is." Hij haalt het slot uit de poort en maakt het gat goed schoon. Daarna oliet hij het slot. De sleutel kan er weer in en gaat soepel op en neer. De poort wordt weer teruggehangen. Gefikst!
Voordat we vertrekken naar de volgende klus, stopt er een vrachtwagen van Groenen. Patrick krijgt een lang pakket mee. "De nieuwe plint die ik bij het volgende adres nodig heb", zegt Patrick. Hij legt het pakket in zijn bus en we rijden door naar een woning in Tivoli. De nieuwe bewoonster woont daar 5 weken en er wordt nog wat opgeknapt. Zo ook de keuken. Patrick haalt voorzichtig de apparatuur weg en trekt de oude plint los. Na het opmeten, zaagt hij buiten de nieuwe plint op maat. Hij zet er bevestigingshaken op en plaatst de plint onder het keukenblok. Past precies!
Eenmaal klaar rijden we weer door naar het volgende huis in Tongelre. Deze keer vervangt Patrick 2 badkamerdeuren. Deze zijn oud en uitgezet door het vocht, waardoor de bovenste laag loslaat. De deuren weghalen is zo gebeurd. Maar de nieuwe deuren passen niet helemaal. Geen probleem voor Patrick. Buiten zaagt hij netjes een stukje van de onderkant af. Dit zorgt meteen voor grotere kieren, waardoor de vochtige lucht na het douchen weg kan.
Je herkent Groenen Bouw & Onderhoud aan dit logo.