Al bijna 60 jaar is Petra een groot PSV-supporter. En waar kun je beter wonen als PSV je passie is? Juist, vlakbij het stadion. Nog beter? Ernaast! En dat geluk had Petra, toen ze 11 jaar geleden een huis aan de Frederiklaan voorbij zag komen.

Eerder woonde ze in Vaartbroek. "Ik wilde echt in de buurt van het stadion wonen. En kijk nu, geweldig!" Ze groeide op in de wijk Strijp. Daardoor fietste ze als kind vaak langs het stadion. En ze keek met haar vader Studio Sport. "Daar is het begonnen. Al snel knipte ik alles uit de krant wat over PSV ging."

In haar huis is PSV te zien, maar niet overdreven. Ooit had ze wel een grote kast vol met PSV-spullen. "M'n kinderen zeiden: je hebt meer PSV in huis dan foto's van ons. Toen heb ik het wat huiselijker gemaakt. Veel spullen staan nu boven."

Wedstrijden kijkt Petra bij De Aftrap, het supportershome van PSV. En ze gaat weleens naar wedstrijden in het buitenland. "Mee in de bus met de supportersvereniging, om m'n clubke te steunen!" Zo kwam ze o.a. al in Zweden, Spanje, Denemarken en Ierland.

Op het moment van spreken en dat de foto gemaakt wordt, is PSV nog geen landskampioen. Maar het was zover op 5 mei! We kwamen een stralende Petra tegen op de dag van de huldiging.